Fyldt kyllingebryst med pesto, mozzarella og tomat

opskrift på fyldt kyllingebryst

Nu skal det være slut med kedelig, tør kylling. Her kommer nemlig en eminent lækker opskrift på fyldt kyllingebryst med mozzarella, pesto og soltørrede tomater. Det er en skøn kombination, der giver masser af smag til kyllingen og samtidig giver det saftigste kyllingebryst. 

Er udgangspunktet for aftensmaden kylling? Så finder du også mine andre opskrifter på aftensmad med kylling – alt fra gryderetter med kylling til en saftig helstegt kylling i ovn. Og disse fyldte kyllingebryster får selvfølgelig også plads der. 

Fyldt kyllingebryst med pesto

Fyldt kyllingebryst

Mør og saftigt kyllingebryst fyldt med pesto, mozzarella ost og soltørrede tomater.
5 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst
  • 2 stk mozzarellakugler
  • 40 g soltørrede tomater*
  • 250 g basilikumspesto
  • salt og friskkværnet peber
  • 20 g smør

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Skær mozzarellakuglerne i skiver, så du i alt har 8 skiver.
  • Skær kyllingebryst over på midten, og dybt nok, så du får en "lomme" i hvert bryst med plads til fyld. Vær opmærksom på ikke at være igennem.
  • Fyld først mozzarella i bunden af kyllingebrystet, dernæst et par soltørrede tomater i hvert bryst og top med et par teskeer pesto. Luk kyllingebrysterne sammen.
    fyldt kyllingebryst med mozzarella ost
  • Varm en pande op ved høj varme og steg kyllingebrysterne hårdt af i ca. 1 minut på hver side – pas på fyldet ikke flyder ud. Du kan evt. sætte et par kødnåle eller træpinde i brystet.
    fyldt kyllingebryst med mozzarella
  • Krydr med salt og peber og kom kyllingebrysterne i et ovnfast fad. Steg dem færdig i ovnen i 8-10 minutter, til de er lettere gyldne og gennemstegt.
    fyldte kyllingebryster med pesto
  • Skær kyllingen eller lad dem forblive hele – servér på et fad.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
fyldt kyllingebryst med pesto og soltørrede tomater

Opskrift på fyldt kyllingebryst

Fyldt kyllingebryst er hurtigt at tilberede, og det er en nem opskrift, selvom der selvfølgelig er lidt flere trin end hvis man bare steger kyllingen på panden. 

Kyllingebrysterne fyldes ved at skære en lomme i hvert bryst, hvor fyldet så kan ligge. Jeg fylder med soltørrede tomater, frisk mozzarella – altså ikke den revne af slagsen – og pesto. 

De soltørrede tomater kan evt. erstattes af friske cherrytomater, hvis du ikke er til soltørrede tomater. Pestoen jeg bruger er en hjemmelavet grøn basilikumspesto. Skal det gå lidt stærkt, kan du selvfølgelig også bare bruge en pesto fra supermarkedet. Har du andre ideer til fyld, så er det også bare med at slippe kreativiteten løs. Man kan næsten ikke gå galt i byen med fyldt kyllingebryst. 

Når kyllingebrysterne er fyldt, skal de først tilberedes kort på panden ved høj varme for at brune kødet. Det giver nemlig mere smag til kyllingen. Herefter tilberedes de fyldte kyllingebryster færdig i ovn. Det er selvfølgelig vigtigt at fyldet ikke ryger ud, og det kan være nødvendigt at sætte kødnåle eller træpinde i brystet for at holde sammen på det hele. 

Mør og saftig kylling bryst fyldt med pesto, mozzarella ost og soltørrede tomater

Det allervigtigste når det kommer til at stege kylling er at ramme den perfekte balance mellem gennemstegt og stadig juicy. Kyllingekødet må ikke være lyserødt, men det må heller ikke få for meget. Så bliver det nemlig tørt og kedeligt. 

Jeg bruger ’ et stegetermometer, når jeg steger kylling bryst. Kyllingen skal lige akkurat ha’ en temperatur på 75 grader. De 75 grader er absolut minimum for, at kyllingen er gennemstegt, men bliver kernetemperaturen meget højere end det, er der risiko for at kødet tørrer ud. 

En god genvej til lækker, mør kylling er at lave fyldt kylling i ovn. Pesto, ost og væden fra de soltørrede tomater gør nemlig kyllingen langt mere juicy, mens det er nemt at kontrollere ovnens temperatur. Men pas alligevel på med ikke at give de fyldte kyllingebryster for lang tid. Det er nemlig super ærgerligt. 

fyldte kyllingebryster

Tilbehør til fyldte ovnbagt kyllingebryster

Fyldt kyllingebryst med pesto, tomater og ost er en ret populær spise til aftensmad herhjemme. Jeg serverer gerne en god salat til og en omgang ovnkartofler eller rosmarin kartofler. Så er alle næringsbehov nemlig godt dækket ind, og måltidet bliver sundt og mættende. 

Er det sæson for nye kartofler, er kogte kartofler også et godt match. Og basilikumspestoen kan evt. skiftes ud med ramsløgpesto eller persillepesto i bedste forårs- eller sommerstil.  

Da der er mange salater, der går godt til kylling med mozzarella, pesto og tomat, så kan du i mit arkiv over opskrifter på salater finde en god salat opskrift, alt efter hvad du har lyst til. Jeg kan fx anbefale en klassisk salat med tomater til.

Leder du efter flere retter med kylling, kan du med fordel gå på opdagelse i mine mange opskrifter med kylling og lade dig inspirere!

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1002
5 from 4 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments