Tacos med rejer i hvidløg og majssalsa
Jeg er helt vild med tacos – det er så simpelt og lækkert, og så er det mexicanske køkken fuld af skønne smage, som kan sammensættes på kryds og tværs. Syrligt, stærkt, sødt, krydret … en taco kan byde på det hele.
Tacos med rejer er altså endnu en opskrift til samlingen af mexicansk inspireret mad. Jeg har også opskrifter på tacos med oksekød, hvis du er mindre til seafood og mere til kød, eller bare mangler lidt variation i taco repertoiret.
Tacos med rejer er en skøn opskrift, der er god både som forret eller hovedmåltid med en salat eller grillede majs til. De små tacos kan også udskiftes med tortilla pandekager og fx tages med på madpakken.
Lækre tacos med fyld af hjemmelavet majssalsa og hvidløgsrejser
Mine tacos med hvidløgsrejer bliver skønnest med en hjemmelavet majssalsa. Det er nemt at lave og tager ingen tid, og i øvrigt er det ikke til at købe. Majssalsa laves med friske majskolber, chili og lime og smager helt fantastisk. Perfekt til tacos med rejer og avocado.
TIP! Prøv også at fylde tacos med en lækker torske ceviche.
Opskrift på tacos med rejer og avocado
Smid en majssalsa sammen, steg rejerne med hvidløg, giv dem et squeeze lime og skær avocado i tern. Så har du sådan set det perfekt fyld til tacos. Brug gerne tigerrejer eller mellemstore rejer for smagens skyld. Dem i lage er ikke så gode at bruge til tacos, for ingredienserne er simple og kan smages.
Kombinationen af hvidløgsrejer i tacos med majs og avocado er helt genial. Der er den friske smag af rejer, den syrlige limesaft som afbalancerer chilien i majssalsaen, de søde majs, og så skal der selvfølgelig toppes med koriander.
Prøv også: Hvis du er vild med kombinationen af tigerrejer og hvidløg, så vil du måske også kunne lide at bruge dem i en lækker pastaret.
Få opskriften på tacos med rejer her:
Tacos med rejer i hvidløg og majssalsa
Ingredienser
Majssalsa
- 2 stk majskolber
- 2 tsk flagesalt
- 0,5 stk rødløg
- ½ bundt koriander
- 0,5 stk rød chili
- 30 g olivenolie*
- 1 stk lime
Tacos med rejer
- 2 fed hvidløg
- 30 g olivenolie*
- 400 g tigerrejer
- 2 stk avocado
- 8 stk tacos
- 2 stk lime
- salt og friskkværnet peber
- ½ bundt friske koriander
Køkkenudstyr
- 1 Stegepande
Fremgangsmåde
- Lav først majssalsaen klar efter denne fremgangsmåde.
- Pil og hak hvidløget fint.
- Varm en pande op, tilsæt olie og steg hvidløg et minut under omrøring. Tilsæt rejer og steg videre – kun lige akkurat til rejerne er gennemstegte. Krydr med lidt salt og saften fra 0,5 lime.
- Lun tacos i ovnen efter pakkens anvisning. Skær imens avocado i små tern.
- Anret hver tacos med majssalsa, avocadotern og rejer ovenpå. Pynt af med friske koriander.
- Servér med lime og krydr med salt og friskkværnet peber efter behov.