Sød kartoffelbrownie med chokolade og mandler
Ja, du læste rigtigt: Sød kartoffelbrownie! Der er sød kartoffel i denne brownie med chokolade, og så er opdriften både glutenfri og vegansk. Jeg er selv ret vild med kagen og laver den ofte, hvis jeg har sød kartoffel liggende. I går aftes biksede jeg lynhurtigt kagen sammen, som vi nød sammen med en klat vaniljeis til. Karamelsauce er også virkelig lækkert på, og der bruger jeg altid denne opskrift på Dulce de Leche. Denne sød kartoffel brownie kan dog sagtens spises alene, eller du kan skære den ud i små bidder til en sund snack på farten.
Jeg elsker chokolade og specielt når det er med en rigtig mørk og intens smag, af chokolade. Jeg elsker også grøntsager, og hvis jeg kan kamuflere dem i en kage, så gør jeg gerne det. Altså hvorfor ikke, hvis det fungerer?
Du kan ikke smage den søde kartoffel, men til gengæld giver den en dejlig sødme til kagen. Er du vild med at bruge grøntsager i dine kager, kan du tage et kig på denne græskarkage.
Sød kartoffel brownie
Ingredienser
- 400 g søde kartofler
- 30 g mandler*
- 120 g havregryn*
- 150 g dadler* (vægt uden sten)
- 30 g lys sirup
- 45 g kokosolie*
- 20 g kakaopulver*
- 30 g rå kakaonibs*
- ¼ tsk flagesalt
- 30 g mandler*
- 100 g mørk chokolade*
Serveringsforslag
- 100 g Dulce de Leche
Køkkenudstyr
Noter
- Kan fryses ned.
- Servér evt. med vaniljeis til.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Skær kartoflerne i tern og koge dem i ca. 8 minutter, til de er helt møre.
- Blend havregryn og 30 g mandler til mel i en foodprocessor eller minihakker.
- Hælde vandet fra kartoflerne, når de er møre. Blend kartoflerne med dadler, sirup og kokosolie. Rør derefter mandelmel og havremel i sammen med kakaopulver, kakaonibs og flagesalt.
- Tilsæt grofthakkede mandler og chokoladestykker.
- Kom dejen over i et lille ovnfast fad, beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 30-35 minutter. Brug en gaffel til at tjekke – der skal ikke sidde dej tilbage på gaflen.
- Lad kagen afkøle. Skær den i 12 stykker og smør med karamelsauce på og drys med et nip flagesalt.
Sød kartoffelbrownie med chokolade og mandler
Denne brownie er lækker fyldig, blød og fyldt med nærende og lækre ingredienser. Men det er også en brownie, som ikke skal forveksles med den mere velkendte smør- og sukkerholdige, fordi så bliver du måske skuffet. Men hvis du vil bage den kage, kan du finde min opskrift lige her.
I stedet skal denne kartoffelbrownie ses som et alternativ der kan anskues for at være lidt mere “sund”, hvor du giver din krop nogle ekstra vitaminer.
Vær ikke bange for at kaste dig ud i kagen, fordi du smager som sagt ikke den søde kartoffel. Selv min kæreste kunne lide kagen og havde aldrig gættet på dén ingrediens, så det må være gode tegn 😉 Men igen, han forbandt den ikke med den ægte brownie.
Sund brownie med søde kartofler: Sweet potato brownie
Jeg har valgt at tilsætte mandler i kagen, da jeg ikke havde flere hasselnødder som ellers var min første indskydelse. Man kunne også have tilføjet lidt appelsinskal, hvilket jeg også tror havde været en SÅ lækker en smagskombination. Det må jeg afprøve næste gang!
Nu er du jo klikket ind på denne brownie opskrift, hvorfor jeg lige i samme indlæg vil tippe dig om min anden opskrift på en sundere chokoladebrownie. Det er stadig ikke den klassiske, men en brownie der er lavet på bønner. Du kan finde opskriften på den lækreste bønnebrownie med chokolade lige her.