Græskarkage med creame cheese frosting

Græskarkage med creame cheese frosting

Græskarkage er en nem og lækker kage, der smager varmt og af efterår. Ikke desto mindre indeholder græskarkagen varme krydderier, der passer til årstiden. Men vi kan vist også blive enige om, at græskar i sig selv skriger af efterår, ikkesandt?

GRÆSKARKAGE MED CREAME CHEESE FROSTING

Opskriften lavede jeg for nu et par uger siden med søde Anna, som jeg besøgte i Odense. En hel weekend fik vi spist, snakket, fotograferet og hygget omkring en masse lækker mad. Måske du også opdagede her på bloggen eller Instagram, at vi også lavede den lækreste panini med serranoskinke, mozzarella og sennepsdressing?

GRÆSKARKAGE MED MINDRE SUKKER

Kage indeholder oftes lidt (større) mængde af sukker. Men da græskar har en dejlig sødme i sig selv, har vi skruet lidt ned for sukkermængden. Du kan altid tilføje mere, hvis du har en sød tand. Dog er det ikke nødvendigt, da ostecremen på toppen også tilføjer lidt sødme. Ostecremen må du desuden ikke undvære (!) – det smager bare for godt på!

Græskarkage med creame cheese frosting

FÅ OPSKRIFTEN PÅ GRÆSKARKAGEN HER:

5 fra 1 stemme
Græskarkage med creame cheese frosting
GRÆSKARKAGE MED FROSTING
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 6 Personer
Ingredienser
Kagen
  • 300 g græskar, rå vægt
  • 2 stk æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel, kardemomme og stødt ingefær
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 stk citron, skal
  • 75 g rørsukker
  • 1 nip salt
Frosting
  • 100 g flødeost
  • 1/2 stk citron, saft
  • 1 spsk flormelis
Topping
  • 16 stk pecannødder eller valnødder
  • 1/2 stk økologisk citron, skal
Sådan gør du
Kage
  1. Græskar koges mørt og blendes derefter til en puré.

  2. Mel, bagepulver, krydderier og salten blandes sammen.

  3. I en anden skål piskes æg, citronskal og sukker sammen. 

  4. Tilsæt puréen og melblandingen. Lad dejen stå og hvile i 10 minutter, så den samler sig lidt.

  5. Kom dejen i en smurt springform (ca. 21-24 cm i diameter).

  6. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i 20-25 minutter.

  7. TIP: Stik med en gaffel i midten, for at se om dejen hænger ved. Gør den det, skal den have 3 minutter mere.

Frosting
  1. Rør flødeost med flormelis og citronsaft.

  2. Smør den på den afkølede kage og pynt med pecannødder og revet citronskal.

  3. Velbekomme.

Græskarkage med creame cheese frosting

Græskarkage med creame cheese frosting

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Græskarkage er en nem og lækker kage, der smager varmt og af efterår. Ikke desto mindre indeholder græskarkagen varme krydderier, der passer til årstiden. Men vi kan vist også blive enige om, at græskar i sig selv skriger af efterår, ikkesandt?

GRÆSKARKAGE MED CREAME CHEESE FROSTING

Opskriften lavede jeg for nu et par uger siden med søde Anna, som jeg besøgte i Odense. En hel weekend fik vi spist, snakket, fotograferet og hygget omkring en masse lækker mad. Måske du også opdagede her på bloggen eller Instagram, at vi også lavede den lækreste panini med serranoskinke, mozzarella og sennepsdressing?

GRÆSKARKAGE MED MINDRE SUKKER

Kage indeholder oftes lidt (større) mængde af sukker. Men da græskar har en dejlig sødme i sig selv, har vi skruet lidt ned for sukkermængden. Du kan altid tilføje mere, hvis du har en sød tand. Dog er det ikke nødvendigt, da ostecremen på toppen også tilføjer lidt sødme. Ostecremen må du desuden ikke undvære (!) – det smager bare for godt på!

Græskarkage med creame cheese frosting

FÅ OPSKRIFTEN PÅ GRÆSKARKAGEN HER:

5 fra 1 stemme
Græskarkage med creame cheese frosting
GRÆSKARKAGE MED FROSTING
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 6 Personer
Ingredienser
Kagen
  • 300 g græskar, rå vægt
  • 2 stk æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel, kardemomme og stødt ingefær
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 stk citron, skal
  • 75 g rørsukker
  • 1 nip salt
Frosting
  • 100 g flødeost
  • 1/2 stk citron, saft
  • 1 spsk flormelis
Topping
  • 16 stk pecannødder eller valnødder
  • 1/2 stk økologisk citron, skal
Sådan gør du
Kage
  1. Græskar koges mørt og blendes derefter til en puré.

  2. Mel, bagepulver, krydderier og salten blandes sammen.

  3. I en anden skål piskes æg, citronskal og sukker sammen. 

  4. Tilsæt puréen og melblandingen. Lad dejen stå og hvile i 10 minutter, så den samler sig lidt.

  5. Kom dejen i en smurt springform (ca. 21-24 cm i diameter).

  6. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i 20-25 minutter.

  7. TIP: Stik med en gaffel i midten, for at se om dejen hænger ved. Gør den det, skal den have 3 minutter mere.

Frosting
  1. Rør flødeost med flormelis og citronsaft.

  2. Smør den på den afkølede kage og pynt med pecannødder og revet citronskal.

  3. Velbekomme.

Græskarkage med creame cheese frosting

Græskarkage med creame cheese frosting

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu