Pulled chicken burger med coleslaw
Sidste weekend stod den på hjemmelavet pulled chicken burger. Jeg har før smagt pulled pork burger, og det smager virkelig også godt! Opskriften på den burger kan du finde, lige her.
Jeg har længe gerne ville afprøve mig med kylling i stedet, og jeg vil lige slå fast. Dét kan jeg SÅ meget bedre lide! Det smagte så lækkert og sammen med en hjemmelavet coleslaw og burgerboller var der ikke et øje tørt. En perfekt fredagsmenu, hvis du spørger mig.
Pulled chicken burger
Ingredienser
Pulled chicken
- 1 tsk røget paprika*
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
- 45 g tomatpuré*
- 1 tsk chiliflager*
- 15 g honning
- 50 ml vand
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 15 g olivenolie*
- 2 stk kyllingebryst
Dressing
- 90 g creme fraiche 18%
- 345 g skyr
- 45 g sød sennep
- 5 g honning
- ½ stk citron
Coleslaw
- 10 stk gulerødder
- ½ stk spidskål
- 12 stk cornichoner
Desuden
- 4 stk burgerboller
Fremgangsmåde
Pulled chicken
- I en skål blandes paprika, salt og peber sammen med tomatpuré, chiliflager, honning og vand.
- Pil løg og hvidløg og hak det fint. Varm en pande med olie, og svits løgene heri.
- Tilsæt kyllingebryst og krydderiblandingen og svits, til kyllingen er brunet.
- Tag hele blandingen af og hæld det i en stegepose og bag i ovnen ved 150 grader i 2 timer. Du kan også bage det i en ildfast fad med låg. Brug 2 gafler til at skille kødet med.
Coleslaw
- Start med at lave dressingen, ved at vende alle ingrendienserne sammen og smag til med salt og peber.
- Skræl gulerødder og riv dem fint på et rivejern. Snit spidskålet fint – det samme med cornichoner.
- Vend alle komponenter sammen med dressingen. Smag til med citron.
- Så er du klar til byg-selv-burger.
Opskrift på hjemmelavet pulled chicken burger
Jeg går ret meget op i at lave min mad selv fra bunden, hvorfor jeg også til disse burgere selv bagte luftige burgerboller til kyllingen. Derudover fik vi en cremet hjemmelavet coleslaw, som min mor lavede af skyr og creme fraiche. Den var helt vildt lækker i burgeren, fordi den ikke var så tung- og fed. Det var en perfekt kombination til kødet, som desuden var super nemt at tilberede.
Sådan laver du pulled chicken i ovnen
Kyllingekødet skal bare passe sig selv i ovnen. Men først skal du: I en skål blande paprika, salt og peber sammen med tomatpuré, chili, honning chili og vand. En pande skal varmes op med olie, hvor løg og hvidløg svitses på. Derefter tilsættes kyllingebryst og krydderiblandingen til kyllingen er brunet.
Kyllingen kommes i en stegepose og bages i ovnen ved 150° i 2 timer. Du kan også bage det i en ildfast fad med låg.
Tilbehør til puled chicken burger
Min mor stod som sagt for coleslaw samt pulled chicken. Hendes opskrift på coleslaw er bare så lækker – den dressing, som hun laver er bare så god, og vi bruger den også ofte i andre sammenhænge. Den er både cremet, sød og syrlig på samme tid.
Derudover har vi rucola i, men det kan også bare være hjertesalat eller ingen salat. Nogle kartofler til, ville slet ikke være så dårligt.
Læs også:
Hvis du mangler inspiration til flere burgeropskrifter kan du finde mange flere på Marialottes.