Hvid pizza med kartoffel, rødløg og trompetsvampe

hvid pizza - pizza bianco opskrift

Her ser du en hvid pizza med kartoffel – eller pizza bianca om man vil. Man går bare aldrig galt i byen med sådan en pizza her på en fredag, vel? Jeg kørte en tur på landet i går, for at trække lidt frisk luft. Jeg smuttede i skoven for at se om jeg kunne finde nogle gode svampe til denne pizza bianca, om jeg har haft på nethinden de sidste par døgn.

Tip! Jeg har forresten lavet en svampeguide over spiselige svampe, hvis nu du vil prøve at gå på opdagelse og finde dine egne.

Mit pizzafyld blev fuldendt og jeg fik mig en skøn aftensmad. Du behøver ikke bruge trompetsvampe – kantareller kan også bruges. Men de sorte svampe har bare en virkelig god smag som (bogstavelig talt) giver prikken over i’et i pizzaen 😉

Hvad er en hvid pizza?

Man kalder det for en hvid pizza, fordi bunden og pizzaen er hvid. En hvid pizza er altså uden tomat, som vi ellers ofte smøre på pizzadejen inden den bages. Men når man snakker om en hvid pizza er den smurt med enten mascarpone, creme fraiche eller ricotta. Alle mejeriprodukter der er hvide – og dermed bliver pizzaen med hvid bund.

En hvid pizza består af en god hjemmelavet pizzadej, olivenolie, hvidløg, ost, salt og nogle gange charcuteri, grøntsager eller bladgrønt, som fx spinat, rucola, tomat og/eller friske krydderurter. 

Klassisk hvid pizza med mascarpone og kartofler

Pizzadejen er den gode klassiske, hvide bund, lavet med en god hvedemel af god kvalitet. Opskriften er super nem at gå til, og det er den samme pizzabund jeg altid bruger til mine pizzaer. Dejen er hurtig og nem dej at slå sammen, hvor hævetiden er den længste. Men det er tiden værd!

På min pizzabund smører jeg først med mascarpone og derefter lægger jeg ellers tynde skiver af kartofler. Topper med lidt forstegte svampe – her har jeg brugt sorte trompetsvampe, men kantareller eller østershatte vil også være lækkert. God bagelyst!

Læs også: Vil du inspireres til flere pizzaer, og måske endnu en hvid pizza variant så kan du kigge forbi opskriften på min pizza med squash, rygeost og urter, som er lidt anderledes, og meget velsmagende. Rygeosten giver en dejlig mild smag, der er perfekt med den friske squash og sprøde bund.

Hvid pizza med kartofler og svampe

God opskrift på en hjemmelavet pizza Bianca

Man kan også hvid pizza for en pizza bianco/bianca – det er et navn for en gruppe af pizzaer, som altså er hvid pizza.

Denne hvide pizza er blevet en top tre over mine yndlingspizzaer. Smagkombination af kartofler, sorte trompetsvampe, rødløg og rosmarin er bare virkelig god! Og nu hvor vi er ved skønne pizzaopskrifter, så er denne fuldkornspizza også er skøn pizza, blot med en grovere pizzabund. Pizzaen er med en hjemmelavet pizzasauce, og så har jeg toppet med friske tomater, basilikum og pesto.

Hvis du er vild med kombinationen af en hvid pizzabund med mascarpone og kartoffel, så skal du næsten prøve min opskrift på pita pizza. De er super nemme og en hurtig måde at få pizza på. Se også alle mine andre pizzaopskrifter for mere inspiration.

Opskrift på hvid pizza med kartoffel får du her:

Klassisk hvid pizza med mascarpone og kartofler

Hvid pizza med kartofler og svampe

Hvid pizza med kartoffel – eller pizza bianca om man vil – her får du en fantastisk sprød pizza med en hvid bund.
5 fra 3 stemmer
Antal: 2 pizzaer
Forberedelse1 time 15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt1 time 30 minutter

Ingredienser

Bund

  • 25 g gær
  • 300 ml vand
  • 15 g olivenolie*
  • 1 tsk flagesalt
  • 450 g Tipo 00 hvedemel

Fyld

  • 200 g kartofler
  • 2 stk rødløg
  • 150 g trompetsvampe
  • 150 g mascarpone
  • 1 kviste rosmarin
  • ¼ tsk flagesalt

Noter

TIP: Smager også dejligt kold, og er perfekt til madpakken.

Fremgangsmåde

Bund

  • Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt olie, salt og durummel – rør godt, og tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt mens du ælter godt til alt mel er absorberet og dejen er glat. Lad dejen hæve tildækket en time, ved stuetemperatur. Klargør imens fyldet.

Fyld

  • Skrub kartoflerne rene og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær løg i tynde ringe.
  • Fjern evt. jordrester fra svampe og steg dem af på en pande i et par minutter i lidt olie. Stil til side.

Afbagning

  • Det er forskelligt hvordan jeg bager mine pizzaer – nogle gange i min pizzaovn, andre gange i almindelig ovn med bagestål. Så se fyldet som inspiration og brug den afbagningsmetode som du foretrækker.
  • Drys mel på bordet og rul dejen til 2 pizzaer, gerne så tynde som muligt.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir og læg pizzabundende på. Smør bundene med mascarpone. Fordel kartoffel, rødløg og stegte svampe på. Pluk rosmarinkvisten og drys på.
  • Bag pizzaerne nederst i ovnen med over-undervarme ved 250 grader, gerne på et bagestål, hvis du har. Bag pizzaerne i 10-15 minutter til bunden er sprød, Ca. 10 minutter med bagestål. Men hold øje med pizzaerne, da ovne arter sig forskelligt.
  • Top med lidt olivenolie og flagesalt.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Klassisk hvid pizza med mascarpone og kartofler
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1002
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments