Hasselback selleri
Hasselback selleri laves af knoldselleri og det er super nemt at lave. Du kender nok allerede de populære retro hasselback kartofler – det er præcis samme fremgangsmetode du skal bruge når du laver et hasselback selleri. De er rigtig gode at spise som tilbehør til aftensmaden, fx en god culottesteg eller oksemørbrad.
Vegetarisk tilbehør med selleri
Hasselback selleri er et skønt vegetarisk tilbehør som passer til mange gode retter. Det kan også spises alene med en god salat til, fordi det er så fyldigt og mætter.
En god dip, sauce eller pesto vil også være fremrangende at servere til, fx en hjemmelavet tatarsauce.
Opskrift på hasselback knoldselleri
Opskriften på hasselback selleri er nemt at lave – du skal blot skrælle knoldsellerien og dele den i to halve. Herefter skal der skæres tynde riller i sellerien, men uden at man skære hele vejen igennem. Det er på samme måde som hasselback kartofler og hasselback græskar, hvor de bages i ovnen med olie og krydderier.
Inden sellerien er lige ved at være færdig, ca. fem minutter før, kommer jeg lidt kryddersmør på og bager dem færdig. Det er super lækkert at smørret får lov at smelte ned mellem rillerne – her kan du også bruge hvidløgssmør.
Hasselback selleri
Ingredienser
- 1 stk knoldselleri (lille)
- 15 g olivenolie*
- 30 g kryddersmør
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 185 grader, varmluft.
- Skræl det yderste af sellerien og del den i to.
- Skær nogle fine lameller i sellerien, uden at skære hele vejen i gennem.
- Kom olivenolie, salt og peber på og bag den i ovnen i ca. 30 minutter.
- Når der mangler 5 minutter tilsættes smørret og det bages yderligere 5 minutter.
Flere opskrifter med knoldselleri
Hvis du elsker knoldselleri, vil du måske også gerne se nærmere på denne nemme opskrift på bagt knoldselleri med brunet smør og stegt knoldselleri.