Grøntsagssuppe
I de kolde vintermåneder er der ikke noget bedre end at få en skålfuld grøntsagssuppe, der er spækket med forskellige slags grøntsager og smag og varmer hele kroppen. Og som vejret jo er for tiden, er det på høje tid med en god suppe.
I dag kommer derfor min bedste opskrift på en nem hjemmelavet grøntsagssuppe. Der er masser af grøntsager i, som gør suppen sund og fyldig, og så smager den bare skønt. Perfekt hvis man føler sig udkørt efter en lang dag i kulden!
Fyldig grøntsagssuppe
En grøntsagssuppe må gerne indeholde rigtig mange forskellige grøntsager i min optik. Derfor er den her suppe med kartofler, knoldselleri, gulerødder, pastinak, porre og peberfrugt. De giver en alsidig smag, og hver grøntsag indeholder gode vitaminer. Fordi der er så mange grøntsager i suppen, nærer den godt og mætter også rigeligt, selvom den er fedtfattig.
Nem opskrift på suppe med grøntsager
Det er super nemt at lave grøntsagssuppe. Følger du denne opskrift, er det mest besværlige faktisk at skulle forberede grøntsagerne. Rodfrugterne skal skrælles og skæres i mindre tern, mens porre og peberfrugt skal snittes fint.
Resten af fremgangsmåden er nem. Peberfrugt og porre tilføjes til en gryde sammen med krydderier og hvidløg. De skal bare lige steges af, før der tilføjes hvidvin og dernæst resten af grøntsagerne sammen med en dåse tomat. Dæk med vand, lad det småsimre i 40 minutter og så er der suppe!
Jeg blender ikke denne suppe, da jeg synes den er så lækker chunky som den er. Du finder mange flere suppe opskrifter på min blog – både blendede og chunky.
Opskriften på grøntsagssuppen får du her:
Grøntsagssuppe
Ingredienser
- 0,5 stk knoldselleri
- 2 stk gulerødder
- 200 g kartofler
- 1 stk pastinak
- 1 stk porre
- 1 stk rød peberfrugt
- 2 fed hvidløg
- 2 kviste frisk timian
- 2 kviste salvie
- 30 g olivenolie*
- 100 ml hvidvin
- 1 dåser flåede tomater
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skræl selleri, gulerødder, kartofler og pastinak og skær dem i mindre tern. Kom dem i en skål.
- Snit porren fint, og skær peberfrugt i mindre tern. Hak timian, salvie og hvidløg så fint som muligt.
- Kom olivenolien i en mellemstor gryde, og når gryden er varm tilsættes porrer, peberfrugt, timian, salvie og hvidløg. Steg det af i ca. 1-2 minutter.
- Tilsæt hvidvinen og lad det koge af i ca. 30 sekunder. Kom de resterende grøntsager og tomat i gryden og dæk det hele til med vand.
- Lad det småsimre i ca. 40 minutter.
- Smag til med salt og peber
Den bedste sunde suppe med mange grøntsager
Jeg laver den her grøntsagssuppe, når jeg føler, at jeg har brug for et sundt boost. At spise en masse grøntsager er nemlig en af de bedste måder for min krop at føle sig sund og godt tilpas. Opskriften er også fedtfattig, så den er god til dig, der ikke vil spise så meget fedt, eller til dig, der bare lige føler behov for balance i måltiderne.
Tilbehør til hjemmelavet grøntsagssuppe
Selvom grøntsagssuppen er med kartofler og andre mættende grøntsager, så kan man sagtens servere suppe med tilbehør til. Jeg elsker at spise brød til suppe, og sådan en fyldig og lækker grøntsagssuppe er ingen undtagelse.
Prøv fx at lave et nemt hvidløgsbrød til – den kombi er bare så god!