Couscous salat med feta, avocado, persille og cherrytomater
Jeg elsker lette og simple salater, der mætter. Couscous salat er præcis sådan en salat. I denne opskrift er det en couscous salat med feta, avocado, persille og cherrytomater. Så det er få ingredienser, der skal til, og alligevel får man en fantastisk smag af det mellemøstlige køkken!
Couscous salat med feta
Couscous salat er nem og hurtigt lavet. Du kan faktisk lave den på få minutter, da couscous blot skal opbløde og så blandes med grøntsagerne.
Couscous er lavet af hvede og er meget udbredt i de mellemøstlige lande. Man laver selvfølgelig salat med cous cous, men serverer også couscous lidt som vi serverer ris eller kartoffelmos – til en god gryderet.
Opskrift på en frisk couscous salat
Til denne opskrift på cous-cous salat skal der blandes masser af grønt sammen med couscous. Jeg bruger tomat, avocado og persille og vender desuden salaten med masser af citron, så salaten bliver dejlig frisk og sund.
Du kan evt. også røre lidt spidskommen i salaten eller toppe med et drys for lidt ekstra noter af det mellemøstlige, krydrede køkken.
For at tilberede couscous hælder jeg blot kogende vand over og lader det stå i et kvarters tid. Jeg vil dog anbefale dig at følge pakkens anvisning, da der kan være forskel fra mærke til mærke, hvordan couscous skal tilberedes.
Hvilken dressing skal jeg vælge?
Da jeg laver min couscous salat med feta, er der allerede et cremet og salt element. Derfor synes jeg det rækker helt fint blot at vende min cous-cous salat med citron og olivenolie. En tahindressing er dog også rigtig god, da den ligeledes er inspireret af det mellemøstlige køkken.
Couscous salat med feta
Ingredienser
Couscous
- 100 g couscous
- 15 g olivenolie*
Desuden
- 2 stk avocadoer
- 20 stk cherrytomater
- ¼ bundt bredbladet persille
- 30 g feta
- 1 stk citron
- 40 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Noter
- Tip: Du kan komme 1/2-1 tsk stødt spidskommen i for en mere krydret og mellemøstlig smag.
Fremgangsmåde
- Kom couscous i en skål sammen med olivenolie. Kog vand og hæld det over til det dækker med ca. 2 centimer. Kom film eller folie over, og lad det stå 12-15 minutter.
- Skær avocado og tomater i tern. Hak persillen fint.
- Vend de færdige couscous sammen med avocado, tomat, persille samt feta. Smag til med saft- og skal fra en halv citronsalt samt salt og peber.
Det perfekte tilbehør
Salat med cous cous er det perfekte tilbehør – især til krydret mad. Det kunne fx være kofta eller lammefrikadeller.
Couscous salat er også skøn til sommerens grillaftener, da salaten er sund og et frisk indspark, så den tilføjer en god kontrast til det typisk lidt tunge kød. Salaten kan også sagtens spises for sig selv – fx med marineret kylling som tilbehør.