Sunde kanelsnurrer uden raffineret sukker
Kanelsnurrer og duften af det… Uhm, det er bedste. Generelt bare kanel… Jeg skulle holde 25 års fødselsdag for mine veninder sidste weekend, men blev desværre syg. Dog havde jeg handlet ind til det hele store kagebord. Ingen 25 års fødselsdag, uden kanel – sådan er det ihvertfald ude på landet, hvor jeg kommer fra. Den tradition skal selvfølgelig ikke gå i glemmebogen, blot fordi man bor i storbyen.
Sunde kanelsnurrer
Ingredienser
Dej
- 200 ml sødmælk
- 20 g gær
- 2 spsk smør
- 1 tsk flagesalt
- 1 tsk stødt kardemomme*
- 15 g honning
- 200 g hvedemel
- 150 g fuldkorns speltmel
Ekstra
- 1 stk æg
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Dej
- Lun mælken og smelt smørret i en lille gryde – må ikke blive for varmt.
- Opløs gær i den lunkne mælk- og smør, tilsæt salt, kardemomme og honning. Når gær er opløst tilsættes melet.
- Ælt dejen i ca. 10 minutter, jeg bruger en røremaskinen og kører dejen ved middel-højt tempo – det giver en nem dej at arbejde med.
- Lad dejen hæve overdækket med et klæde, et lunt sted i ca. 1,5 time.
Remonce
- Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet masse, i en foodprocessor eller minihakker.
Sådan folder og ruller du
- Rul dejen ud, i en rektangel (se billede 1).
- Smør remoncen på i et jævnt lag.
- Fold dejen den lange led, foldes 1/3 del af dejen ind mod midten (se billede 2). Dernæst skal det samme gøres med den anden side. Til sidst har du tre lag ovenpå hinanden (se billede 3).
- Rul nu en ekstra gang over de samlede lag, inden de skal snurres.
- Skær dejen ud med 2-3 cm bredde (se billede 4).
- Nu skal de snurres. Jeg brugte en youtubevideo fra Meyers, som beskriver perfekt hvordan det kan gøre.
- Placér alle snurrerne på en bageplade og pensl med et æg.
- Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Opskrift på sunde kanelsnurrer sødet med dadler
I ugens løb fik jeg alligevel bagt disse sundere snaskede snurrer, der var handlet ind til. Snurrerne er godt snaskede, selvom de ikke indeholder massere af smør og sukker. Det klarer dadlerne fint, alene. Jeg elsker kanel, og jeg lavede en god portion så jeg også har til fryseren, til weekendmorgener eller til eftermiddagskaffe. Det er klart en opskrift, som jeg selv kommer til at bruge mere.
Nu når jeg har dig, og vi er i kanel-boldgaden, så vil jeg også lige tippe dig om min opskrift på skønne kanelsnegle – de smager virkelig godt! De er med smør og sukker, og er helt perfekt snaskede, som sådan en snegl nu engang skal være. Skal vi blive i samme snurrer-boldgade, så vil jeg foreslå at du prøver mine kardemommesnurrer eller de helt traditionelle kanelsnurrer.