Stegt blomkål med brunet smør, rosmarin, pistacie nødder og oliven
Jeg elsker blomkål, og nu hvor sæsonen nærmer sig, skal I selvfølgelig have en opskrift på en hurtig, nem og skøn servering med blomkål – nemlig stegt blomkål. Jeg elsker det!
Blomkål steges i brunet smør, sådan at det karamelliserer, og så serveres det med frisk rosmarin, pistacienødder og oliven. Det er en simpel lun salat, der egner sig perfekt som tilbehør.
Stegt blomkål på panden med smør
Smørstegt blomkål er super nemt at lave. Du skal starte med at varme panden op til høj varme, og så tilsætte smør og olivenolie, så smørret bruser op og bruner. Og så kan du putte blomkål på panden, hvor det efter et par minutter vil blive til karamelliseret blomkål – uhmmm! Så tilsætter du rosmarin, nødder og oliven, så det får ca. et minut, og til sidst tilsættes der citron – både saft og skal.
Karamelliseret blomkål med brunet smør, rosmarin, pistacie og oliven
Smørstegte, karamelliserede blomkål kan selvfølgelig serveres med mange ting. Jeg har valgt at toppe med pistacienødder, rosmarin og oliven. Alle tre smager nemlig skønt sammen med blomkål, og så tilføjer rosmarin og pistacienødder nogle fine, grønne farver.
De vigtigste ingredienser i opskriften er dog uden tvivl blomkål og smør. Og citron bør du virkelig heller ikke udelade!
Opskriften på stegt blomkål finder du her:
Stegt blomkål med brunet smør
Ingredienser
- 1 stk blomkål
- 15 g olivenolie*
- 30 g smør
- 2 kviste rosmarin
- 30 g pistacienødder*
- 10 stk sorte oliven uden sten
- 0,5 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær blomkålshovedet i 4 store skiver.
- Varm en stor eller 2 små pander op på højeste blus. Når panden er meget varm tilsættes olivenolien samt smørret – lad det bruse op. Kom blomkålen på panden, og skru ned til medium varme.
- Efter 1-2 minutter tilsættes rosmarin, pistacienødder samt oliven og det hele steges yderligere 1 minut.
- Tag panden af varmen og kom saft- og skallen fra en halv citron ved. Smag til med salt og peber.
- Anret på en tallerken eller fad, så blomkål er i bunden og alle ingredienserne der stegte med, kommes ovenpå.
Tips til opskriften på smørstegt blomkål
Hvis du vil servere opskriften som en lun salat med blomkål, kan det være en god ide at lave mindre buketter af blomkål frem for fire store stykker, som egner sig bedre til portionsanrettede tallerkener.
Du kan også skifte pistacienødder ud med andre nødder, og du kan bruge timian frem for rosmarin, hvis du foretrækker dette.
Andre lækre opskrifter med blomkål
Stegt blomkål smager fantastisk, men blomkål kan selvfølgelig meget mere end det. Prøv også min opskrift på et hel bagt blomkål i ovn, som ligesom denne opskrift laves med brunet smør (fordi ja, brunet smør og blomkål er et match made in heaven). Eller hvis du søger en mere simpel og frisk udgave med blomkål, så er min opskrift på blomkålssalat med kapers og persille så lækker, og den vendes i en god sennepsdressing. Sidst, men ikke mindst så er blomkålscouscous også virkelig god!
Endnu en fantastisk ting man kan med blomkål er at lave blomkålsnuggets – en slags vegetariske nuggets, hvor jeg dypper blomkål i en beer batter og serverer med mayo. Boom!