Salat med radiser og ærter
Den lyserøde eller måske nærmere pinke salat med radiser og friske ærter, lavede jeg sidste sommer. Desværre fik jeg aldrig delt den smukke sommersalat her på bloggen. Det er jo en fejl, fordi se lige hvor skøn den er i farven. Den ville da pryde ethvert bord til de lune sommeraftener med grillmad, nye danske kartofler og et hjemmebagt surdejsbrød. Jeg kan i hvertfald allerede se det helt store bord foran mig – og med dejlig kølig rosé.
Salat med radiser og ærter
Ingredienser
- 20 stk radiser
- 100 g friske ærter
- 200 g hytteost
- 2 spsk olivenolie* ()
- salt og friskkværnet peber
- 1 stk citron
Fremgangsmåde
- Rengør radiserne grundigt og skær dem i kvarte på langs – du kan sagtens beholde stilke og blade på.
- Vend ærter og radiser sammen og top med hytteost og et par spiseskeer af olivenolie eller en urteolie, hvis du har.
- Drys med salt og friskkværnet peber og citronsaft inden servering.
Ikke nok med at de små lyserøde radiser er smukke, så har de også en dejlig sprødhed, der (i min øjne) gør sig helt perfekt i en salat. I kombination med den cremede hytteost, de søde og friskbælgede ærter og ramsløgsolie. Så bliver det vist heller ikke mere sæsonbestemt! Jeg elsker det, og det er så vigtigt for mig at spise efter årstiden – hvorfor? Det kan du læse mere om lige her.
Opskrift på salat med radiser og hytteost
Jeg forestiller mig desuden at en salat med radiser og asparges også ville være en dejlig smagskombination, med ekstra sprødehed. Og hvis der er noget der er lækkert, er det jo sprøde salater. Forresten så har jeg flere gange anvendt toppen på radiser, det kan man nemlig sagtens – læs mere lige her, hvad man ellers kan bruge.
Hytteosten tilføjer som sagt noget dejligt cremet til salaten, men også lette proteiner. Du kan derfor snildt spise salaten til frokost, hvis du ikke vælger at servere den som en tilbehør til fx helstegt kylling eller fisk.
Sund salat med friske ærter
Ærter er bare bedst når man selv kan bælge dem. Altså pille dem ud af deres skræl – så kan man også med fordel lige nuppe et par stykker eller 10. De fine små grønne ærter er fantastiske i smagen – dejlig søde. Jeg elsker at komme ærter i en moderne salat, og gør det ofte – det har jeg gjort i en salat med ærter, blåbær og avocado. Jeg har også en opskrift på risotto med friske ærter, som er helt vidunderlig i smagen og udseende.
Dagens salat opskrift er super simpel og tager ingen tid at lave. Du er måske så heldig at du har en køkkenhave, hvor alle ingredienser er i eller kan købe det ved en vejbod. Det kan vi altid om sommeren når vi er i sommerhus – så hyggeligt og fantastisk.
Er du ellevild med de grønne ærter, så kan du også lave en grøn kartoffelsalat med dem.