Græskarkage med creamcheese
Græskarkage er en nem og lækker kage, der smager af varme krydderier og efterår. Men vi kan vist også blive enige om, at græskar i sig selv skriger af efterår, ikkesandt? Jeg er ihvertfald vild med græskar, og har efterhånden bygget bloggen godt op med forskellige græskar opskrifter -flest i det salte køkken, men også lidt i det søde.
Opskriften lavede jeg for nu et par uger siden med søde Anna, som jeg besøgte i Odense. En hel weekend fik vi spist, snakket, fotograferet og hygget omkring en masse lækker mad. Måske du også opdagede her på bloggen eller Instagram, at vi også lavede den lækreste panini med serranoskinke, mozzarella og sennepsdressing? Paninien var ihvertfald et ret stort hit blandt jer, der følger med.
Græskarkage
Ingredienser
Kagen
- 300 g græskar
- 2 stk æg
- 1 tsk bagepulver*
- 1 tsk kanel*
- 1 tsk stødt kardemomme*
- 0,5 tsk stødt ingefærpulver*
- 100 g hvedemel
- ½ stk citron
- 75 g rørsukker*
- ¼ tsk flagesalt
Frosting
- 100 g flødeost
- ½ stk citron
- 15 g flormelis
Topping
- 16 stk pecannødder*
- ½ stk citron
Fremgangsmåde
Kage
- Renset græskar koges mørt og blendes derefter til en puré.
- Mel, bagepulver, krydderier og salten blandes sammen.
- I en anden skål piskes æg, citronskal og sukker sammen.
- Tilsæt puréen og melblandingen. Lad dejen stå og hvile i 10 minutter, så den samler sig lidt.
- Kom dejen i en smurt springform (ca. 21-24 cm i diameter).
- Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i 20-25 minutter.
- TIP: Stik med en gaffel i midten, for at se om dejen hænger ved. Gør den det, skal den have 3 minutter mere.
Frosting
- Rør flødeost med flormelis og citronsaft.
- Smør den på den afkølede kage og pynt med pecannødder og revet citronskal.
- Velbekomme.
Opskrift på græskarkage med frosting
En græskarkage er nem at lave og kræver blot at du forkoger græskarret. Derfra er den meget lige til og en kage som du kan bikse sammen i et snuptag. Jeg elsker hvordan græskarret bidrager med sødme, og det gør netop også at der skal mindre sukker i dejen.
Når kagen er afkølet topper jeg den med en lækker ostecreme, som laves af friskost, flormelis og lidt citronsaft- og skal. God bagelyst!
Græskarkage med mindre sukker
Kage indeholder oftes lidt (større) mængde af sukker. Men da græskar har en dejlig sødme i sig selv, har vi skruet lidt ned for sukkermængden. Du kan altid tilføje mere, hvis du har en sød tand. Dog er det ikke nødvendigt, da ostecremen på toppen også tilføjer lidt sødme.
Ostecremen må du desuden ikke undvære (!) – det smager bare for godt på! Men det kommer måske an på hvor ‘sund’ du vil gøre kagen. Ihvertfald er der jo sparet på mængden af sukker i selve kagen.
Er du vild med kager der har grøntsager i sig, så kan du se nærmere på min squashkage – den er tilmed sukkerfri, og med en skøn og cremet frosting ovenpå.