Rabarberkage med marcipan og vanilje
Her kommer en dejlig dessert til varme eftermiddage eller lune sommernætter. Denne opskrift er nemlig på en smuk og nem rabarberkage med masser af rabarber i selve dejen og ovenpå som pynt. Kagen får en fantastisk dejlig sprød kant og er luftig, lækker og svampet inden i. Og så er de syrlige, lyserøde rabarber jo et smukt syn på toppen.
Jeg er virkelig glad for rabarber. De har en skøn smag og så er farven frisk. Jeg bliver så glad af det! Rabarber er også ret sjove at have med at gøre i køkkenet, så selvfølgelig har jeg allerede en del opskrifter med rabarber, som du er velkommen til at tjekke ud, hvis du har et stort bundt af rabarber, du gerne vil trylle om til noget lækkert!
Rabarberkage
Ingredienser
Kage
- 1 stk vaniljestang
- 200 g rørsukker*
- 250 g smør
- 4 stk æg
- 150 g marcipan
- 275 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver*
- 25 g kokosmel*
- ¼ tsk flagesalt
- 100 g rabarber
Toppen
- 130 g rabarber (renset vægt)
- 50 g rørsukker*
- 10 g flormelis
Køkkenudstyr
Noter
- Hak 80 g hvid chokolade og tilsæt sammen med marcipan, hvis du har smag for det.
- Servér med fuldfed creme fraiche til. Eller vaniljeis.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen.
- Pisk sukker, blødt smør og vaniljekorn sammen. Tilsæt et æg ad gange, og pisk et par minutter med en elpisker.
- Smuld revet marcipan det med 1 spsk af hvedemelet – på den måde undgår du, at marcipanen samler sig som en klump i dejen, men i stedet bliver fordelt i hele kagen.
- Sigt hvedemel og bagepulver i æggeblandingen og rør det godt sammen.
- Tilsæt marcipan, kokosmel og et nip flagesalt. Rør det godt sammen.
- Skær 100 g rabarber i tern på ca. 1 x 1 cm og vend dem i dejen.
- Fordel dejen i en smurt bageform – jeg brugte en aflang, men du kan også bruge en firkantet bageform eller rund.
- Skær de sidste 130 g rabarber i aflange stykker, så de passer i din form. Min passede med 13 stykker. Læg hver rabarber i kagens overflade og giv dem et lille tryk. Drys med sukker over rabarberne.
- Bag kagen i ca. i 15-18 minutter til den gylden og gennembagte. Tjek med en gaffel, da ovne arter sig forskelligt. Sidder der dej fast på gaflen, er den ikke færdig.
- Lad kagen afkøle på en bagerist.
- Drys med lidt flormelis og servér med fuldfed creme fraiche eller vaniljeis.
Nem rabarberkage – bagt med kokosmel
En nem og hurtig rabarberkage, som hurtigt kan bikses sammen, hvis du får uventede gæster eller en pludselig sød tand. Hvad mere kan man bede om? Måske ikke andet end at man får fint solskinsvejr til at nyde sin kage med rabarber i!
Hovedtrinnene i opskriften er, at sukker. og smør skal piskes sammen og æggene skal tilsættes et ad gangen. Så tilsættes revet marcipan og de tørre ingredienser. Til sidst rabarbertern og så skal dejen ellers op i formen, pyntes med rabarber og ind i ovnen.
Jeg har bagt min rabarberkage i en aflang form, en rugbrødsform, men kagen kan bages i alle slags forme – lige fra en bradepande til en springform. Bager du i en bradepande kan du roligt gange opskriften op. Vælger du en anden form end den aflange, så sørg også for at holde godt øje med kagen undervejs, så den ikke får for meget og tjek med en gaffel.
Slut af med et drys flormelis, der lige giver det sidste pift! Og så er der ellers serveret den dejligste svampet rabarberkage med marcipan.
Lyst til at se på flere dessertideer med rabarber?
Så se også min rabarbertrifli med makroner eller rabarbermuffins med hvid chokolade.
Opskrift på rabarberkage med marcipan
I min opskrift på rabarberkage er dekem lavet på en klassisk pisket dej, hvortil der tilsættes revet marcipan og rabarbertern. Jeg tilsætter desuden hvid chokolade, da det jo er den oplagte kombi med rabarber, men det kan snildt udelades.
Toppen af kagen pynter jeg med stave af rabarber skåret til, så de passer formens kant. Du kan også være ekstra kreativ og lave et fint mønster, ligesom jeg har gjort i min opskrift på rabarbertærte, hvor der også er marcipan i. Marcipan kommer der også i mine rabarbermuffins med hvid chokolade, som er mindst lige så svampede som denne rabarberkage.
Verdens bedste rabarberkage serveret med creme fraiche
Kagen her er den bedste rabarberkage, jeg har smagt længe. Og det er altså ikke for at prale, men bare for at sprede det søde budskab! Den er syrlig og sød, og pynten med rabarber på toppen er jo bare prikken over i’et. Både for at tilsætte ekstra rabarbersmag, og for at give kagen et fint og lyserødt look.
Jeg serverer gerne kagen med creme fraiche – og helst en fuldfed creme fraiche af slagsen, så der er masser af smag og fedme.
Prøv også: Bagte rabarber med vanilje – smager så skønt med en skefuld is til.