Lakrids småkager med syrlig kirsebærglasur
Sprøde lakrids småkager med en skøn syrlig kirsebærglasur er virkelig en skøn småkage! Jeg har bagt dem med min veninde op til jul. Det er altid hyggeligt at være i køkkenet sammen med. Specielt fordi man så går og glæder sig lidt ekstra, når man kan nyde det sammen efterfølgende. Særligt, når det dufter så dejligt!
Hvad er bedre, end at nyde små øjeblikke med nogle man holder af? Det er sådan min veninde og jeg har det med hinanden. Vi elsker at bage og lave mad sammen, fordi vi deler den samme interesse for madlavning.
Småkager med lakrids
Ingredienser
Kirsebærglasur
- 100 g flormelis
- 25 g kirsebærsauce
- 0,5 stk citron
Småkage
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver*
- 20 g rå lakridspulver*
- 180 g smør
- 200 g sukker
- 1 stk æg
- ¼ tsk flagesalt
Fremgangsmåde
Glassur
- Bland flormelis med ren kirsebærsauce, hvor bær er sigtet fra. Rør godt til alle klumper er væk.
- Smag til med citronsaft, efter ønsket syrlighed.
Småkager
- Sigt hvedemelet og bagepulver i en skål.
- Sigt lakridspulver i.
- Skær koldt smør i små tern og tilføj.
- Massér det sammen med hænderne, til smørret er helt fordelt, og der ingen klumper er tilbage. Du kan også bruge en røremakskine med en vinge (ej piskeris).
- Tilsæt sukker og æg, og ælt det hele forsigtigt til dejen samler sig. Det er vigtigt, at dejen ikke smuldre eller bliver for blød.
- Del dejen i to klumper og tril dem til lange pølser, på en diameter á 2,5-3 cm (på størrelse med en 20’er).
- Rul dem ind i bagepapir og kom dem på frys, til de er hårde.
- Forvarm ovnen til 180 graders varmluft.
- Skær skiver af den hårde masse, ca. 0,5 cm tykkelse.
- Læg dem på bageplade beklædt med bagepapir, med jævn mellemrum.
- Bag dem ca. 8-10 minutter, til de får en gylden overflade og kant.
- Lad dem køle af på en bagerist.
- Pynt med glasuren, på den måde du bedst kan lide det. Vi lavede nogle med swirl og dyppede den anden halvdelen i glasuren.
- Opbevares bedst i en kagedåse med låg, der slutter tæt, eller anden lukket beholder.
Opskrift på sprøde lakrids småkager med kirsebærglasur
Disse småkager er med inspiration fra en rigtig lækker småkage jeg fik hos Leckerbaer. Det var en lille kage, som havde en chewey bund, med mild smag af lakrids. Toppet med en syrlig kirsebærmarengs og ruby chokolade. Det er længe siden jeg har fået en så lækker kage, og derfor måtte jeg prøve at efterligne smagen lidt. Dette kom derfor til udtryk i disse små sprøde lakridssmåkager.
Småkagerne med lakrids er virkelig sprøde! Det sprøde, møder det søde og syrlige på samme tid i disse småkager med lakrids i en kombination med kirsebær. Flormelis, kirsebærsauce og citron giver nemlig den lækreste kirsebærglasuren. Det kunne ikke blive bedre, særligt ikke når de er så nemme at kaste sig ud i. Lav gerne dobbelt portion, og smid den rå dej i fryseren. Så kan du altid lave nybagte småkager til gæster eller forære til en værtindegave. Tredje mulighed er, at du guffer dem allesammen selv. Haha.
Duften af nybagte julesmåkager i godt selskab
Glædelig 2. søndag i advent. Måske den allerede så småt er begyndt at stå på julebagning hjemme hos dig? Jeg er ihverfald allerede så småt tyvstartet lidt. Her i selskab med min veninde Anna, hvor vi lavede disse knasende sprøde småkager med lakrids og kirsebær. Jeg øver mig på at bage jule småkager, kringler og kljerner – det er nemlig ikke det jeg har gjort mig så meget i, endnu. Jeg tester derfor lidt opskrifter, som jeg vil bage med min familie i dagene op til jul. Hvis du vil se hvad jeg bagt ind til videre, har jeg samlet mine opskrifter på julesmåkager her.
Hvert år giver jeg mig desuden også i kast med andre gode julesmåkager som, b.la. sprøde pebernødder og brunkager med pistacienødder.