Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Kartofler

Bagte fyldte kartofler

Fyldte kartofler med creme fraiche og krydderurter

Kartoffel twistere på spyd

Kartoffel twistere på spyd

Kartofler med fetasauce

Kartofler med fetasauce og estragon

opskrift på kartoffel rösti

Kartoffel rösti med sour cream & onion dip

Hjemmelavet pommes frites i friture

Pommes frites – guide til de bedste grove fritter!

Fish and chips med tilbehør

Fish and chips med sauce tatare

græsk inspireret salat med kartofler

Græsk kartoffelsalat

lammekrone i ovn

Lammekrone med urter og grøn kartoffelsalat

Grøn kartoffelsalat med rucola

Grøn kartoffelsalat med asparges og ærter

Kyllingelår i ovnen

Kyllingelår i ovnen med grøntsager

Rosmarin kartofler

Rosmarin kartofler i ovnen

kage med kartofler og havtorn

Kage med kartofler og mascarponecreme med havtorn

« Forrige 1 2 3 4 5 Næste »

Opskrifter med kartofler

Da kartofler er så ofte brugt i det danske køkken, findes der derfor også en masse opskrifter med kartofler, som er nemme at gå til. Det gælder både som den primære ingrediens, men også som tilbehør til aftensmad eller andre måltider.

Kartofler kan tilberedes på mange måder, f.eks. i ovn, kogt eller stegt. Og så kan du nemt spise kartofler kolde eller varme. Der er derfor en masse inspiration at hente, hvis du gerne vil gøre kartofler til en del af dine madretter.

Er der kartofler i overskud fra aftensmaden, er det ikke noget problem. De er nemlig også nemme at bruge dagen derpå, f.eks. en god kartoffelmad til frokost eller til kartoffelmos, som du kan bruge til brændende kærlighed til aftensmad.

 Netop fordi kartofler er tilgængelige året rundt, bruger vi dem også i mange forskellige retter, hvor de er nemme at anvende som tilbehør eller hovedingrediens i madretter, der passer til årstiderne. Tænk bare på nye kartofler i foråret, kold kartoffelsalat om sommeren og brunede kartofler til jul.

Om kartofler

Kartofler hører til natskyggefamilien og er i samme familie som bl.a. tomater og aubergine. Og tænker du, at søde kartofler også må være en kartoffel, så snyder navnet faktisk lidt. For søde kartofler tilhører derimod græskarfamilien.

Indhold i kartofler

Kartofler er sunde og indeholder mange gode vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Derudover er der også mange kostfibre i kartofler. Og så er kalorieindholdet også lavere end f.eks. i pasta og ris, hvilket gør dem til et godt alternativ. Derfor er de også et godt valg af tilbehør til aftensmaden.

Kogte og afkølede kartofler er faktisk også sundere at spise end varme kartofler. Det er de, fordi afkølingen sænker kroppens optagelighed af stivelsen i kartoflerne. Så det er blot endnu en grund til at spise kolde kartofler, f.eks. en klassisk kartoffelmad til frokost.

Tilberedning af kartofler

Når du skal tilberede kartofler, varierer tilberedningstiden afhængig af, hvordan du gør det, og hvordan du ønsker kartoflerne.

I forhold til kogetid for kartofler kommer afhænger den bl.a. af kartoflernes størrelse og alder, samt hvor hurtigt vandet koger, og hvor længe kartoflerne ligger i vand. Først skal du skrælle, skrubbe og skylle kartoflerne, læg dem efterfølgende i en gryde hvor de er dækket med vand og bring så vandet i kog samt tilsæt en smule salt. Herefter tager du tid på, hvor længe kartoflerne koger.

Som tommelfingerregel skal nye kartofler i almindelig størrelse koge ca. 8-10 minutter, mens de skal have 10-12 minutter, hvis de er større end normalt. Ældre kartofler skal koge lidt længere; ca. 12-13 minutter uden skræl eller omkring 15 minutter med skræl.

Opbevaring af kartofler

Opbevaring af kartofler bør ske mørkt og køligt. Kartofler tåler nemlig ikke sollys, da de kan blive grønne og begynde at spire. Når du har tilberedt kartofler, skal de selvfølgelig opbevares på køl.

En god temperatur til opbevaring af kartofler, der ikke er tilberedt, er omkring 4-6 grader. En lavere temperatur kan omdanne stivelsen i kartoflerne til sukker, så smagen bliver sød og vandet, mens en højere temperatur kan få dem til at spire og producere giftstoffet solanin, der kan give madforgiftning. Er der grønne pletter på dine kartofler, kan du dog godt skære dem af og bruge resten af kartoflen.

Jeg håber, du synes godt om mine opskrifter med kartofler. Men du kan også finde mange andre nemme opskrifter med inspiration til aftensmad eller frokost.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jul 8

Open post by marialottesdk with ID 18143497774394868
Min lille pige er fyldt 2 år🥹🇩🇰🎂

Vi fejrede med en talkage herhjemme og en “is”-vaffel til uddeling i vuggestuen 🍦💜 Begge dele var et hit – og den sukkerfri vaffelis var især populær hos de små hænder i vuggestuen 🌸🍉 Begge opskrifter kan du finde på marialottes.dk nu. 

Perfekt til fødselsdag i institutionen uden sukker, men med masser af fest og farver 🇩🇰✨Vi lavede den også til hendes fødselsdag i haven for familien, hvor de små kunne smovse den. 
.
.
.
#uddelingivuggestue #vuggestuefødselsdag #fødselsdaguden #nulsukker #talkage #isvaffel #sunduddeling #vuggestueliv #børnefødselsdag #marialottesdk #deldinmad #børnefødselsdag #fødselsdagshygge

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jul 1

Open post by marialottesdk with ID 18486671905064188
Reklame for @nettodk 🥐🍅 Up-side-down butterdejstærter med tomat, cheddar, oliven & pinjekerner 🍅🥐 Den perfekte lille sommer-snack til tapasbordet, picnickurven eller bare fordi 🧡 
Sprød butterdej, smeltet ost, søde tomater og salte oliven – det bliver ikke nemmere. Brug en færdiglavet butterdejbund fra serien ‘næmt’ i Netto og du er allerede halvvejs! 

Opskrift (giver ca. 8 små tærter):
* 1 rulle færdig butterdej
* Olivenolie
* En lille håndfuld pinjekerner
* 15 cherrytomater, skåret i skiver
* En håndfuld oliven, skåret i skiver 
* Frisk timian eller oregano
* 100 g revet cheddar
* salt & peber
* Basilikum til pynt

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°C, varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Fordel olivenolie i 10 små bunker, kom lidt pinjekerner ovenpå. Dernært tomat, oliven, krydderurter, ost, salt og peber - én gruppe pr. tærte.
Skær butterdejen i kvadrater og læg dem ovenpå fyldet. Tryk let i kanten med en gaffel. 
Bag i ca. 10-12 min, til butterdejen er gylden og sprød.
Vend dem forsigtigt med en paletkniv og server lune eller afkølede og pynt af med frisk basilikum. 

✨ Tip: De kan også laves med andre grøntsager – prøv fx squash eller karamelliserede løg!

#nettodk #nemaftensmad #madplan#hvadskalvispiseiaften? #gørdetnemt #upsideDownTærter #butterdej #nemmad  #sommermad #tapas

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 22

Open post by marialottesdk with ID 18053813090600342
En lille mini-(mad)guide til Lucca 🇮🇹🍝

Hjemvendt fra skønne Lucca. Her vil jeg gerne hen igen. Men ikke en ferie, uden at jagte de gode spiseoplevelser. Jeg elsker selv sådanne opslag med små tips, så her får du min: 

• En god håndfuld kvalitetsråvarer og specialteter hos Antica Bottega di Prospero
• Simpel, lokalt og godt hos Trattoria Rusticanella 2 da Luca
• Vi nåede ikke derhen, men ville SÅ gerne have besøgt @gigitrattoria
•Hvis du vil prøve Bistecca 🥩, så er det hos @lostedilucca du skal tage hen. Ps. Så sødt personale! 
• Man skal booke bord på @sottosotto_ristorantino, hvis man vil sidde og kigge på mennesker på en plads midt i Lucca og spise god tiramisu 
• Lækre pastaretter i lange baner hos Trattoria da Giulio - få bord udenfor!
• Lækre is hos Gelateria Veneta, særligt hasselnød er god! Og prøv de små Cornetto is med pistacie! 
• En gemt perle, med den hyggeligste baggård. Vildeste afternoon-tea sted med italienske (flotte) kager & god kaffe. Find det hos Caffè Santa Zita - Biscotteria In Lucca. 

Jeg skal helt sikkert derhen igen, så er der noget du kan anbefale til listen✨ Noget som andre også kan bruge? 🌞♥️🥐
.
.
.
#lucca #visitlucca #guidelucca #luccaguide #luccaitalia #CaffèSantaZita #icecream #guidetillucca #italyguide

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 15

Open post by marialottesdk with ID 17987912345816881
Vejret kalder på farverige salater, ikke? 🥬🥗🫜🍅🫛🌞🤍 Du kan finde over 100 forskellige på Marialottes.dk, hvis du mangler inspiration. God sommeraften 💛

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 8

Open post by marialottesdk with ID 18087625876577961
Et sund(ere) bananbrød uden sukker (og gluten) + et godt tip til dig! 🍌🍞 Lavet med havregryn, for ekstra fibre og så smager det bare mega godt! Og et helt svampet. Du kan komme chokolade i eller nødder. Chokolade kan klart anbefales 🍫😛

Et kæmpe tip: Steg bananerne i smør inden, så de bliver dejligt karamelliserede - banansmagen bliver mere fremtrædende og det smager VILDT GODT! 🍌

🍌2 bananer
🍌1 spsk smør, til stegning
🍌2 stk æg
🍌75 g havregryn
🍌1 tsk bagepulver
🍌50 ml mælk
🍌½ tsk vaniljepulver
🍌et nip salt
🍌50 g mørk chokolade, hakket

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Brug en gaffel til at mose bananerne. Steg det på en pande, under omring i 3 minutter, i smør der bruser lidt op. 
2.  Kom æg, havregryn, bagepulver, mælk, vaniljepulver og salt i en skål. Blend det hele sammen. Vend de karammeliserede bananer i. Vend også hakket chokolade i. 
3. Kom dejen i en smurt form eller med bagepapir. Bruger du ikke silikoneforme, skal de smøres med lidt olie, inden massen hældes i. 
4. Bages i ca. 35 minutter. 
.
.
.
#bananbrød #sundtbananbrød #sukkerfri #sundkage #nemkage #marialottesdk #deldinmad #madblogger #banan #chokolade #sundopskrift #rigtigmad

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 27

Open post by marialottesdk with ID 18016293371711095
Reklame 🍋 Dét her må være sommerens dessert. Kender du Lemon posset? Det er den lækreste (OG NEMMESTE) dessert med smag af citrus. Jeg har brugt @groenbalance_official’s økologiske citroner til at lave den, og det er så forfriskende og lækkert. Du MÅ prøve den, hvis du elsker citron. ✨👏🏼💛

Opskriften kommer her, 4-6 personer:
🍋3 økologiske citroner (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand).
🍋1 vaniljestang
🍋90 g sukker
🍋2 dl piskefløde
🍋citronskal

Halver citronerne på langs. Skrab kødet ud og pres det gennem en si. Brug 1/2 dl og gem resten, fx til citronvand💦

Flæk vaniljestangen og mas kornene sammen med lidt af sukkeret. 

Kom sukker og piskefløde i en gryde, og lad det kort komme op at koge - pas på det ikke brænder på. 

Tag gryden fra og kom 1/2 dl citronsaft i. Kom evt. også lidt citronskal i efter behov - smager dejligt. 

Hæld citroncremen i de udhulede citron, og sæt på køl i minimum 4 timer - gerne natten over. Sørg for at sætte dem tæt, så de kan støtte sig op ad hinanden, så de ikke vælter. 
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #lemonposset #lemon #citron #sommerdessert #sommer #madblogger #marialottesdk #deldinmad #økologiskecitroner #økolover #øko
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required