Honningbagte gulerødder med rosmarin
Honningbagte gulerødder har en vidunderlig smag, fordi når gulerødder tilberedes træder gulerøddernes sødme frem. Og når de ydermere vendes med olivenolie, rosmarin og akaciehonning får de en dejlig glans og karamellisering. Det smager rigtig dejligt og så er opskriften nem at lave!
Man kan tilberede gulerødder på mange forskellige måder, og i dag jeg bagt dem i ovnen med rosmarinkviste og honning – her kan du bruge alle slags honning, så længe du vender der godt med rødderne. Gulerødderne bages derefter ved 200 grader, og så har du det lækreste tilbehør til aftensmaden.
Honningbagte gulerødder med rosmarin
Det er super nemt at lave honningbagte gulerødder. Jeg vender dem som sagt med rosmarin, men her kan du også bruge fx frisk oregano eller timian. Af honning bruger jeg akaciehonning, men blomsterhonning eller cremet honning kan også anvendes i opskriften.
Honningbagte gulerødder er nemme og hurtige at lave. De er vidunderlige som tilbehør til alt fra kødretter eller med en god salat til og noget brød. De er også lækre at bruge i en salat, som jeg har gjort lige her.
Tip! Du kan vende lidt andre rødder med, fx pastinakker eller persillerødder. Se også endnu flere gode opskrifter på grøn tilbehør lige her.
Opskrift på langtidsbagte gulerødder
Gulerødderne tilberedes i ovnen og tager lige omkring 30 minutter. De passer sig selv, og der er perfekt, hvis du skal tilberede andre retter imens.
Opskriften tager udgangspunkt i tilbehør til fire personer. Men du kan sagtens lave flere gulerødder. Opskriften er nemlig også god til mange mennesker, fx som en del af en buffet.
Honningbagte gulerødder
Ingredienser
- 10 stk gulerødder
- 15 g akaciehonning
- 15 g olivenolie*
- 2 kviste rosmarin
- salt og friskkværnet peber
- 1 stk citron
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Rens gulerødderne og vendt dem med honning, olivenolie samt rosmarin. Krydr med salt og peber.
- Bag gulerødder i ca. 30 minutter. Vend dem gerne lidt undervejs.
- Servér med citronsaft og urter efter behov.
Flere opskrifter med gulerødder
Har du flere gulerødder tilbage i posen eller elsker du bare de orange rødder helt vildt, så er disse opskrifter måske også noget for dig.
Prøv opskriften på gulerodssuppe eller en pasta gulerodssauce og estragon.