Honningbagte gulerødder med rosmarin

Honningbagte gulerødder med rosmarin

Honningbagte gulerødder har en vidunderlig smag, fordi når gulerødder tilberedes træder gulerøddernes sødme frem. Og når de ydermere vendes med olivenolie, rosmarin og akaciehonning får de en dejlig glans og karamellisering. Det smager rigtig dejligt og så er opskriften nem at lave!

Man kan tilberede gulerødder på mange forskellige måder, og i dag jeg bagt dem i ovnen med rosmarinkviste og honning – her kan du bruge alle slags honning, så længe du vender der godt med rødderne. Gulerødderne bages derefter ved 200 grader, og så har du det lækreste tilbehør til aftensmaden. 

Honningbagte gulerødder med rosmarin

Det er super nemt at lave honningbagte gulerødder. Jeg vender dem som sagt med rosmarin, men her kan du også bruge fx frisk oregano eller timian. Af honning bruger jeg akaciehonning, men blomsterhonning eller cremet honning kan også anvendes i opskriften. 

Honningbagte gulerødder er nemme og hurtige at lave. De er vidunderlige som tilbehør til alt fra kødretter eller med en god salat til og noget brød. De er også lækre at bruge i en salat, som jeg har gjort lige her.

Tip! Du kan vende lidt andre rødder med, fx pastinakker eller persillerødder. Se også endnu flere gode opskrifter på grøn tilbehør lige her.

honningbagte gulerødder med akaciehonning

Opskrift på langtidsbagte gulerødder

Gulerødderne tilberedes i ovnen og tager lige omkring 30 minutter. De passer sig selv, og der er perfekt, hvis du skal tilberede andre retter imens. 

Opskriften tager udgangspunkt i tilbehør til fire personer. Men du kan sagtens lave flere gulerødder. Opskriften er nemlig også god til mange mennesker, fx som en del af en buffet. 

honningbagte gulerødder med akaciehonning

Honningbagte gulerødder

Honningbagte gulerødder med rosmarin er en skøn opskrift, som er nem at lave. Alle slags honning kan bruges til marinaden.
3,34 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

  • 10 stk gulerødder
  • 15 g akaciehonning
  • 15 g olivenolie*
  • 2 kviste rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stk citron

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  • Rens gulerødderne og vendt dem med honning, olivenolie samt rosmarin. Krydr med salt og peber.
  • Bag gulerødder i ca. 30 minutter. Vend dem gerne lidt undervejs.
  • Servér med citronsaft og urter efter behov.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Flere opskrifter med gulerødder

Har du flere gulerødder tilbage i posen eller elsker du bare de orange rødder helt vildt, så er disse opskrifter måske også noget for dig.

Prøv opskriften på gulerodssuppe eller en pasta gulerodssauce og estragon.

honningbagte gulerødder
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1002
3,34 from 3 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments