Bønnekage med chokolade og kaffe
Har du heller ikke helt planlagt lækkerier for weekenden, så skal du virkelig overveje denne smagsoplevelse af en bønnekage at være! Det vil du ikke fortryde. Du får en intens og lækker chokoladekage med bønner, lavet med mørk chokolade, sorte bønner og kaffe. Det er en let og lækker dessert, der er både sund og velsmagende.
En stor fordel ved denne kage med sorte bønner er, at den er let at lave og kræver kun lidt tid i køkkenet, da alle ingredienser bare skal blendes sammen.
Bønnekage med chokolade og kaffe
Ingredienser
Kage
- 1 dåser sorte bønner*
- 30 g kakaopulver*
- 35 g mandelmel*
- 1 tsk vaniljepulver*
- 2 stk æg
- 100 ml færdigbrygget kaffe
- 1 stk banan
- 60 g honning
- 1 tsk flagesalt
- 50 g mørk chokolade*
Frosting
- 200 ml kokosmælk* (svarende til 1/2 dåse)
- 30 g mørk chokolade*
Desuden
- 50 g kokosflager*
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienserne, til en ensartet masse.
- Vend til sidst grofthakket chokolade i.
- Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter og lad derefter kagen afkøle. Jeg bagte min i en springform, 20 cm i diameter.
- Lav imens frostingen.
- Smelt chokoladen.
- Tag den fede del af kokosmælken fra – (gemt evt. kokosvandet til en smoothie).
- Når chokoladen er smeltet, piskes den fede del af kokosmælken til det bliver meget cremet.
- Derfter blandes lidt af den smeltede chokolade langsomt i, for at det ikke skiller.
- Tilsæt kakaopulveret til sidst kakaopulver og rør godt.
- Smør frostingen ud på den kolde kage og pynt med kokosflager.
En lækker opskrift på chokoladekage med bønner
Det er ikke svært at lave kager med bønner, og med denne nemme opskrift, kan du at lave en dejlig sort bønnekage med chokolade på ingen tid.
Først skal du vælge, hvilke bønner du ønsker at bruge til dine kage med bønner. Der er mange forskellige bønner, som du kan vælge imellem – såsom kidneybønner, sorte bønner eller hvide bønner – som alle vil give din bønnekage en unik konsistens.
Til min bønnekage bruger jeg dåsebønner. Når man bruger dåsebønner, skal du blot skylde dem og tørre dem godt af. Når det er gjort, er det tid til at tilføje dine ingredienser og starte på bønnekagen. Du skal faktisk bare blende alle ingredienserne sammen. Det er super nemt!
Bønnekagen er en lækker og nærende snack, der kan nydes som dessert eller som et mellemmåltid. Håber du fandt opskriften nyttig. God fornøjelse!
Læs også:
Hvis du er på udkig efter sunde søde sager er der heldigvis flere gode opskrifter at hente på alt fra sunde kager og snacks uden sukker.
En sund bønnekage hvor du ikke kan smage bønnerne!
Her tænker du måske, at bønner i sig selv er en underlig ingrediens at komme i en kage. Men dér må jeg bare sige, at det fungerer utroligt godt.
En bønnekage lyder måske underligt, men tro mig – du kan ikke smage dem. Til gengæld giver de en lækker konsistens, og kagen bliver tilmed ernæringforbedret. Bønner er fyldt med kostfibre og protein, hvilket efter min mening er spændende at eksperimentere med i kage, således den får et sundere twist.
TIP!
Har du ikke sorte bønner liggende, kan du lave kage med kidneybønner i stedet for.
Ofte stillede spørgsmål
Er bønnekage sund?
Bønnekage kan bestemt ikke kategoriseres som en usund kage. Bønnekage er høj på protein og fibre, hvilket betyder du får et mere nærende ingredienser, sammenlignet med en klassisk tung chokoladekage.
Hvordan kan man opbevare en bønnekage?
En bønnekage kan opbevares enten ved stuetemperatur eller i køleskabet. Hvis du ønsker at den skal holde sig frisk i længere tid, kan du også fryse den.