Wok med oksekød og nudler
På det seneste har jeg været helt tosset med wokretter. Måske har du også bemærket at der er kommet et par nye wok opskrifter på bloggen? Der er bare et eller andet over en lækker nudelret med kød, grøntsager og masser af smag af soya, chili eller andre smagsbomber af asiatiske ingredienser. Mums!
I dag får I opskriften på en wokret med oksekød, som skæres i strimler, steges og vendes med en lækker sauce baseret på soyasauce. Det er simpelt og drønhamrende lækkert.
Du kan finde flere spændende og smagsfulde opskrifter på asiatiske retter fra det asiatiske køkken på bloggen.
Wok med oksekød og grøntsager
Wok med oksekød og grøntsager er en dejlig nem ret, som du sagtens kan lave på en travl hverdag. Denne wokret med oksekød tager nemlig ikke ret lang tid at lave, uden at den går på kompromis med velsmagen. Jeg kan love dig for, at der er smæk på smagen her! Og hvis ikke du synes det er nok, så tilføj et ekstra skvæt soya eller to!
Min opskrift på wok med oksekød og soya er naturligvis inspireret af det asiatiske køkken. Hvis du er til soya og nudler, vil du også elske denne ret.
Tip: Hvis du vil spare på kødet kan du prøve denne vegetarisk wok med grøntsager, som er helt uden kød. Jeg har også en wok med kylling, nudler og grøntsager, som smager rigtig dejligt!
Nem opskrift på wok med oksekød, soya og nudler
De bedste wok opskrifter med oksekød er gavmilde med den lage, der giver kødet smag. Det sigter jeg også efter i denne opskrift, hvor jeg laver en slags wok oksekød ved at tilføje en sauce til kødet, mens det steger.
Saucen består af honning, soya, hvidvinseddike og hvidløg. Den er altså meget simpel og alligevel får oksekødet masser af smag af den. Det er balancen mellem sødme, salt og surt samt hvidløg, der giver smag til dit wok oksekød. Som du kan læse i opskriften, skal der bruges en del soya – men da opskriften jo lyder på wok med oksekød og soya er det vigtigt at være gavmild med soyaen!
Wok med oksekød
Ingredienser
- 3 stk gulerødder
- 6 stk aspargesbroccoli
- 100 g edamame bønner
- 10 g kokosolie*
- 350 g nudler
- 400 g tykstegsbøf (eller lignende)
- 15 g smør
- 10 g kokosolie*
- 50 g honning
- 25 g soyasauce*
- 15 g hvidvinseddike*
- 1 fed hvidløg
- ½ bundt koriander
- 30 g cashewnødder* (ristede)
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Skær grøntsagerne i mundrette stykker.
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, skyl dem i koldt vand og vend dem sammen med grøntsagerne og edamame bønnerne.
- Skær bøffen i skiver og bank disse helt flade og skær dem herefter i tynde strimler.
- Bland honning, soya, hvidvinseddike sammen og pres et fed hvidløg i.
- Tænd en stor pande på højeste blus, når panden er meget varm tilsættes smør og olie og kødet kommes på og steges af i ca. 30 sekunder. Tilsæt honning/soya-lagen og lad det hele koge sammen i ca. 1-2 minutter, indtil en karamelliseret konsistens.
- Steg grøntsagerne hårdt af på en pande (gerne en wok) i 1-2 minutter i lidt olie. Tilsæt nudler, vend det hele sammen og anret med oksekødet på toppen eller vend det med rundt.
- Top med koriander og ristede cashewnødder.
En wokret med oksekød kan også laves på panden
Man kunne godt tro, at det vigtigste når man skal lave en wokret er, at man har en wokpande. Men man kan faktisk sagtens lave wok med oksekød og nudler – og andre wokretter – på en helt almindelig pande.
Hvis du ikke har en wok og bruger en almindelig pande til wok opskrifter med oksekød, skal du bare sørge for at skrue godt op for varmen, før du tilføjer fedtstof, så panden bliver ordentligt varm. Når du laver denne opskrift på wok med oksekød og grøntsager, skal både oksekød og grøntsager nemlig steges hårdt (hver for sig). På den måde får både kød og grønt nemlig masser af smag.
Fordelen ved at bruge en wokpande er at du får mere stegeoverflade. En stor pande kan altså også sagtens klare jobbet – eller du kan stege grøntsagerne af flere omgange. Du behøver altså ikke en wokpande for at lave en genial omgang wok med oksekød og nudler.