Pasta med salsiccia, palmekål og rosmarin
Her kommer en skøn og enkel pastaret, som er spækket med umami. Der skal nemlig pasta med salsiccia pølse og palmekål på bordet, og det smager vidunderligt!
Frisk salsiccia pølse kan godt være svært at få fat på. Jeg finder dem oftest i SuperBrugsen, men du kan også være heldig i italienske delikatesse butikker. Jeg bruger palmekål, fordi den grove kål passer utrolig godt sammen med salsiccia, men også fordi det er i sæson nu – i vinterhalvåret. Til en sommerlig pasta med salsiccia kan du fx bruge asparges eller grønne bønner i stedet.
Pasta med salsiccia er lynhurtigt lavet – det tager ikke meget længere tid end det tager at koge pastaen. Så skal der nem aftensmad på bordet i aften?
Lækker pasta med salsiccia pølse og palmekål
Salsiccia er en af de bedst kendte italienske pølser, og også en af de ældste. Rundt omkring i Italien har de forskellige regioner mange forskellige tradtioner for, hvordan en salsiccia pølse laves og hvad den skal indeholde. Oftest laves det på svinekød, men man finder også salsiccia lavet på oksekød eller vildt.
Der bruges også mange forskellige krydderier til at lave salsiccia pølse. I Danmark er det den mere syd-Italienske version med fennikel og hvidløg, man kan få, mens det i Norditalien er almindeligt at bruge krydderier som kanel og muskatnød.
Lige meget hvilken salsiccia du får fat på, så er det ikke desto mindre end pølse, der er godt krydret og fuld af smag – og så har den en kort stegetid, så den er nem at tilberede. Perfekt til en nem opskrift på pasta!
Og skulle du have en tur til Italien i kalenderen, så kan jeg KUN anbefale at prøve nogle af de forskellige regioners salsiccia.
Opskrift på hjemmelavet pasta med stegt salsiccia
Salsiccia pasta er nemt at lave: Start med at stege salsiccia, kål og rosmarin, og kog herefter pastaen. Bland det sammen ved hjælp af pastavand.
Jeg piller skindet af salsiccia pølsen, før jeg bryder den i mindre stykker. Lidt afhængig af hvor store stykkerne bliver, har frisk salsiccia pølse en stegetid på 2-3 minutter i denne opskrift. Hvis du foretrækker gennemstegt salsiccia, så giv den lidt længere tid på panden.
Opskriften på pasta med salsiccia og palmekål får du her:
Pasta med salsiccia og palmekål
Ingredienser
Salsiccia med palmekål og rosmarin
- 300 g salsiccia pølse
- 3 stængler palmekål
- 1 fed hvidløg
- 1 kviste rosmarin
- 50 ml hvidvin
- salt og friskkværnet peber
Pasta
- 250 g frisk pasta
- 2 tsk flagesalt
- Parmesan
Fremgangsmåde
Salsiccia med kål og rosmarin
- Tag skindet af salsiccia pølserne og bryd det i mindre stykker.
- Pluk palmekålen i mindre stykker og smid stilken ud.
- Hak hvidløg og rosmarin fint.
- Tag en mellemstor pande og sæt den mellem medium og højeste blus. Når panden er varm tilsættes salsicciaen og steges af i ca. 1-2 minutter.
- Tilsæt kålen, rosmarin og hvidløg på panden og steg videre i yderligere i 1 minut.
- Kom hvidvinen på og lad alkoholen fordampe. Smag til med salt og peber.
Pasta
- Bring en mellemstor gryde med vand og salt i kog, og kog pasten i ca. 1,5 minut.
- Kom pastaen over i panden med salsicciaen og tilsæt ligeledes 1/2 dl og kogevandet fra pastaen. Vend det hele sammen i panden i ca. 30 sekunder, og server med masser af friskværnet peber og parmesan.
Tips til opskriften
Til pasta med salsiccia kan du bruge lige den pasta, du har lyst til. Jeg har brugt hjemmelavet tagliatelle pasta, men du kan også sagtens bruge tørret pasta – smagen er fantastisk ligegyldigt hvilken pasta!
Som du nok ved har jeg en stor forkærlighed for det italienske køkken, og jeg elsker at bruge italienske råvarer som salsiccia. Du finder derfor tonsvis af opskrifter på italiensk mad, og selvfølgelig masser af nemme pastaretter på min blog. Så det er bare med at gå i kast med at finde inspiration.