Grillet squash salat med avocado og mynte
Her kommer der noget, som jeg er sikker på, at du vil lave igen og igen. Nemlig en dejlig salat med grillet squash. Det er den perfekte sideserving til fx laks, anden fisk eller sågar en helstegt kylling. Og når ja, så er den da også helt ufattelig hurtig at lave – den tager kun 10 minutter, og så kan du spise denne skønne salat, der har det hele.
Salat med grillede squash til sommer
Det er godt nok en grillet salat, men nu er der jo squash, avocado, lime og mynte i, så det er faktisk også en af de salater som jeg betegner som grønne salater, som efterhånden har en del opskrifter med sig. Den eneste forskel er, at den grilles.
Den grillede squash salat har cremethed fra modne avocadoer, noget syrligt fra limesaften og dens skal, samt noget spicy fra friskskåret chili, som afbalanceret af den skjulte sødme fra squashene, som kommer frem når de grilles – vi takker Maillard-reaktionen. Og nu hvor det er en grillet salat, så er det jo klart at den også er perfekt at servere når du skal lave grillmad, for der har du jo allerede startet grillen op, og så er der fri mulighed for at få lavet denne dejlige salat.
Opskrift på grillet squash salat
Det er virkelig en skøn salat, fordi det er en nem opskrift, og så er den hurtig at lave, det tager som skrevet kun 10 minutter(!).
Squash skæres rustikt, mens en storpande/grillen varmes godt op til det punkt hvor den ryger. Herefter tilsættes olien og squashstykkerne bliver nu grillet til de er let brændte, det tager omtrent 1 minut. Derefter lægges de på et fedtsugende papir, mens avocadoen skæres i mindre stykker og chilien hakkes. Så kan det hele vendes sammen og få et sjat limesaft og gerne også lidt af dens skal, det er både smagsrigt og farverigt. Til sidst pyntes salaten med friske mynteblade. Værsgo en herlig grillet salat klar til at blive spist.
Opskriften på min grillede squashsalat får du her:
Grillet squash salat med avocado
Ingredienser
- 3 stk squash
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- 2 stk avocadoer
- 1 stk rød chili
- 1 stk lime
- 30 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt frisk mynte
Fremgangsmåde
- Skær squash i mindre og ukurante stykker. Tag en stor pande (evt. grillpande) og sæt den på højeste varme. Når panden ryger tilsættes lidt olie og squash kommes på panden, eventuelt ad to omgange.
- Grill squashen til de er let brændte, ca. 1 min. Kom dem over på en plade med noget fedtsugende papir.
- Skær avocadoen i mindre stykker og hak chilien fint.
- Vendt det hele sammen med skallen og saften fra en lime, olivenolien og smag til med salt samt friskkværnet peber. Pynt af med frisk mynte.
Ingredienser til salat med grillet squash, avocado og mynte
Størstedelen af ingredienserne har du muligvis allerede derhjemme, og ellers er det kun få ingredienser som der vendes sammen: Squash, avocado, chili, lime og mynte. Selvfølgelig også olivenolie, salt og peber.
Jeg ville nødig undlade nogle af ingredienserne, da de hver i sær giver retten forskellige vigtige elementer. Grillet squash er lækkert af mange grunde, og smagen fremhæves af avocado og mynten. Chilien giver den noget stærkt og det er i min optik helt eminent i denne lune salat med de grillede squash.
Er du vild med at bruge squash i salater, så kan jeg virkelig anbefale dig denne squashsalat med ricottacreme. Der er squashen helt tyndskåret på et mandolinjern og vendt med en skøn urtepesto.