Bountykage uden mel og sukker
Så er der dømt fredagshygge på den helt høje klinge, fordi jeg har sørget for din snack. Nemlig denne bountykage, som smager overdrevet godt, sammenlignet med at den hverken indeholder smør eller store mængder raffineret sukker. Det klarer dadlerne og kokosmælken fint alene!
Opskriften og kagen her, fortjener altså en high-five. Det samme gør min veninde Anna, som jeg lavede kagen med. Vi havde aftalt at mødes for at lave noget lækkert til vores blogs. Det skulle være noget med dadler og kokos, så udfaldet blev denne sunde bountykage. Opskriften vi meget hurtigt sammensat over Facebook, i vores beskeder så nu er jeg klar til at dele den her på bloggen.
Bountykage
Ingredienser
Bund
- 150 g dadler* (vægt uden sten)
- 100 g havregryn*
- 50 ml vand
- 20 g kakaopulver*
Kokoslag
- 100 g kokosmel*
- 200 ml kokosmælk* (svarende til 1/2 dåse)
- 15 g honning
Chokoladetopping
- 100 g mørk chokolade*
- 15 g kokosolie*
- ¼ tsk flagesalt
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- *Sæt gerne dåsen med kokosmælk på køl 1-2 timer før brug. Den fede del opstår når den bliver kold, og kokosfedtet (den faste del), deler sig fra kokosmælken. Det er kun den del du skal bruge.
Bunden
- Start med bunden, ved at blende alle ingredienser i en foodprocessor til en ensartet masse.
- Rul massen ud mellem 2 stykker bagepapir, i en firkant til den tykkelse du ønsker den (disse er ¾ cm).
- Stil bunden på køl mens du laver kokoslaget.
Kokoslag
- Rør kokosmel, den tykke kokosmælk og honning sammen og fordel det i et lag ovenpå bunden.
- Kom det i fryseren i 30 minutters tid.
Chokoladetopping
- Smelt chokolade med kokosolie og salt over vandbad og kom det ovenpå den kolde kokosmasse.
- Kom kagen i køleskabet i minimum et par timer og skær ud i bidder.
Opskrift på sund bountykage uden sukker
Det er ikke en kage, som man spiser meget af. Men det er måske meget godt, indimellem. Kombinationen af kokos og chokolade. Jeg mener, altså hvem elsker ikke det?
Kagen er ret nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Heller ej køkkenredskaber, og så skal den heller ikke bages. Den lækre kage med kokos er perfekt som en lækker dessert eller blot til en kop eftermiddagskaffe. Er du desuden vild med smagen af kokos, så kan du også prøve at lave min opskrift på bountykugler.
Bountykage med kokosmælk
Den har god smag af kokos – både fra kokosmælken og kokosmel. Den skal helt sikkert nydes kold. Så hvis du vil servere den for dine gæster, så sørg for at opbevare den på køl, lige ind til du skal bruge den. Skær kagen ud i små snitter og anret dem på et fint fad. Ps. Den kan også fryses ned.