Salat med honningbagte gulerødder, feta og rucola
En lækker og nem salat med honningbagte gulerødder, feta, rucola og pinjekerner er en skøn og smuk servering som kan serveres som tilbehør til kylling eller kød. Salaten er også god alene, med en skive brød til og måske en dip. Med denne opskrift får du altså en sund og nærende salat, som tilmed er super let at lave.
Det er super nemt at lave langtidsbagte gulerødder. Når du først har dem klar, så er salaten hurtigt lavet. Du skal kun lige skære de lange gulerødder i mindre stykker, og så skal de vendes med rucola og masser af citronsaft. Til sidst kommer du ristede pinjekerner og smuldre fetaost på toppen.
Salat med honningbagte gulerødder og feta
Salaten her er god til frokost, som tilbehør til aftensmaden eller i madpakken. Den er super spændende, velsmagende og mættende. Du kan også koge nogle perspelt, bulgur eller quinoa og vende med, hvis den skal være mere fyldig.
Jeg bruger en god økologisk ægte feta til salaten, som har en dejligt salt- og syrlighed der går godt til de søde gulerødder. Det er altså en perfekt salat med god tekstur og forskellige grundsmage! Feta er med til at skabe en lækker cremet konsistens, ligesom du kender det fra den klassiske vandmelonsalat med feta.
Salaten kan spises året rundt – som en forårssalat, sommersalat, efterårssalat eller vintersalat. Gulerødder er nemlig let tilgængelige året rundt. Bruger du dem om sommeren, så er det ret fint at beholde gulerodsstilken på når du tilbereder dem.
Opskrift på lækker salat med langtidsbagte gulerødder
Du skal bruge meget få ingredienser til denne salat – ja, faktisk skal du kun bruge gulerødder, honning, rucola, feta, pinjekerner og citron. Først skal gulerødderne bages i ovnen med honning og derefter køle en smule af – de må gerne være lidt lune, men kolde er også at foretrække.
Når de honningbagte gulerødder er afkølet skæres de i grove stykker, vendes med rucola og citron. Derefter skal der smuldres feta på toppen og ristede pinjekerner. Pinjekerner kan sagtens udskiftes med fx ristede mandler, græskarkerner eller hasselnødder.
Salat med honningbagte gulerødder og feta
Ingredienser
- 10 stk gulerødder ( )
- 15 g honning
- 15 g olivenolie*
- 2 kviste rosmarin
- salt og friskkværnet peber
- 30 g pinjekerner
- 100 g rucola
- 1 stk citron
- 75 g feta
- 1 kviste frisk oregano
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Rens gulerødder, vend dem godt sammen med honning, olivenolie og rosmarin. Krydr med salt og peber.
- Bag gulerødderne i ca. 30 minutter.
- Rist pinjekerner.
- Skær gulerødderne i grove stykker når de er afkølet.
- Vend gulerødder sammen med rucola og masser af citronsaft.
- Anret på et fad og smuldr feta ud over. Drys til sidst med ristede pinjekerner og lidt frisk oregano.
Hvilken feta skal jeg bruge til salaten?
Jeg bruger som sagt en økologisk feta, som jeg køber i en blok. Det gør jeg altid, og så smuldre jeg selv udover salaten. Det kan jeg bedst lide. Men hvis du foretrækker at købe fetatern, kan du sagtens det.