Ravioli med æggeblomme, spinat-ricotta og brunet salviesmør
Raviolo con Sorpresa er en italiensk ret, som mange måske ikke kender. Det er en skam, for retten er nemlig virkelig velsmagende og lidt af en oplevelse at spise. Raviolo con Sorpresa er nemlig ravioli med æggeblomme, som serveres i en sauce af salviesmør. Når man skærer ned i raviolien, kommer der altså flydende æggeblomme ud, som bliver en del af saucen. Det er helt genialt!
Min opskrift på Ravioli med æggeblomme er ganske nem at lave – især hvis du har prøvet at lave ravioli før eller måske blot hjemmelavet pasta. Det er nemlig et must, at man bruger hjemmelavet pastadej, så man kan forme ravioli pladerne til den rette størrelse.
Opskrift på ravioli med flydende æggeblomme og salviesmør
Hjemmelavet ravioli med salvie er allerede et kæmpe hit. Og forestil dig, at du skærer ned i sådan en raviolo – og ud kommer flydende æggeblomme. Selvom retten er simpel og kun består af få ingredienser, så er der virkelig wow faktor på spil her!
Til Ravioli med æggeblomme laver man ravioliene så store, at der kan være en æggeblomme inde i. Selvsagt er det altså kæmpe ravioli man skal lave, og det er derfor også nødvendigt at bruge hjemmelavet frisk pasta til pastapladerne, som skal rulles tynde på en pastamaskine.
Udover at der kommer en æggeblomme i hver ravioli, fyldes pastaen også med en creme af ricotta.
Så en Raviolo laves sådan her: Rul pastaen ud og skær den i store ark, put en klat ricottacreme på ét ark, læg en æggeblomme oven på og til sidst et andet ark. Du kan også se videoen i indlægget, hvordan en Ravioli med æggeblomme laves.
Et godt tip til min opskrift er altså at lave en fordybdning i ricottacremen, hvor æggeblommen kan hvile. Og så gælder det ellers om at være forsigtig og få lukket raviolien uden luftbobler! Æggeblommen skal jo helst ikke flyde ud af raviolien, før den er lukket. Det kan også være en god idé at lave et par ekstra ravioli, så du har nogle at øve dig på og kassere, hvis det går galt.
Ravioli med æggeblomme og salviesmør
Ingredienser
Salviesmør
- 100 g smør
- 3 kviste salvie
Riscottacreme
- 100 g ricotta
- 1 stk citron
- ¼ bundt basilikum
- 1 fed hvidløg
- 45 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 150 g frisk pasta
- 40 g pinjekerner
- 4 stk æggeblommer
Køkkenudstyr
- Skarp kniv
Noter
Fremgangsmåde
- Kom smørret i en gryde og lad, det bruse op til det er gyldent. Kom salvien ved og lad det stege med i ca. 1 minut. Tag det af blusset og lun det op igen inden servering.
- Blend ricotta, med skal og saft fra ½ citron, basilikum, et presset fed hvidløg og 0,5 dl olivenolie. Smag til med salt og peber
- Kør 150 g frisk pastadej igennem din pastamaskine, indtil du når næstsidste trin (se video i denne pastaguiden). Skær nu pastaen i 10*10 cm ark. Du skal bruge 8 ark i alt.
- Kom en god spiseskefuld ricottacreme på de første 4 ark og lav en fordybning så der er plads til æggeblommen kan ligge deri, som en slags rede. Kom herefter arket over og pres tæt inde omkring cremen, så der ikke opstår lufthuller. Så ligeledes for at pladerne er presset godt sammen ude i siderne.
- Kom pastaen i letsaltet vand i ca. 3 minutter.
- Rist pinjekernerne let på en pande til de er gyldne.
- Server med det brunede smør og ristede pinjekerner.
En autentisk hjemmelavet Raviolo con Sorpresa
Hver servering af Raviolo con Sorpresa består af én stor Raviolo. Det er også derfor, at navnet på retten er RaviolO og ikke raviolI. Ravioli hedder nemlig Raviolo i ental.
Sådan en servering ravioli med flydende æggeblomme er ret gourmet i min bog. Jeg ville derfor servere retten til fx nytår eller for gæster ved andre lejligheder, hvor maden godt må have det dér ekstra pift. Du finder masser af andre sådanne opskrifter på gourmet forretter på min blog, som netop egner sig til festlige lejligheder, som fx nytår.