Grønne bønner med cremet sennepsdressing
Nogle gange mangler der liiige en simpel grøn servering til at fuldende måltidet. Grønne bønner med sennepsdressing er netop sådan en opskrift, som du kan hive frem, når du mangler nemt, grønt tilbehør, og så smager det bare drøngodt.
Udover at du i dag får opskriften på en lækker sennepsvinaigrette, som smager fantastisk vendt med de grønne bønner, kommer jeg også ind på kogning af grønne bønner – hvordan man gør det bedst og hvad deres kogetid er.
Opskrift på grønne bønner med sennepsdressing
De grønne bønner skal koges, rødløg skal hakkes i fine tern og sennepsvinaigretten skal røres sammen. Det er faktisk det eneste man skal i denne opskrift, og derfor tør jeg godt sige at det er super nemt at lave grønne bønner med sennepsdressing. En oplagt hverdagsopskrift.
Grønne bønner med sennepsdressing
Ingredienser
- 500 g grønne bønner (friske)
- 2 spsk flagesalt
Sennepsvinaigrette
- 1 stk rødløg (lille)
- 45 g grovkornet sennep
- 15 g hvidvinseddike*
- 45 g olivenolie*
- ½ stk citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Sæt en stor gryde over med vand, med 2 spsk salt.
- Nip enderne af de grønne bønner og blancher dem i vandet i ca. 1-2 minutter. Kom dem herefter direkte i koldt vand, så de ikke koger videre. Dræn vandet fra når bønnerne er kølet ned.
- Skær rødløget i meget fine tern og bland dem med sennep, eddike og olivenolie. Smag til med saften fra en halv citron samt salt og peber.
- Vend vinaigretten med bønnerne, lige inden servering. Voila.
Lækkert tilbehør med grønne bønner
Om der skal kyllingelår, frikadeller eller falafler på bordet, er det altid lækkert med noget grønt til. En enkel grøn salat kan gøre det, men det kan denne servering med grønne bønner og sennepsdressing bestemt også. Brug opskriften til de dage, hvor du lige mangler hurtigt og nemt grønt tilbehør!
Hvor lang tid skal grønne bønner koge?
Grønne bønners kogetid er meget kort. Jeg lader dem faktisk kun lige blanchere 1-2 minutter i kogende vand, hvorefter jeg overfører dem til en skål med koldt vand, så de ikke koger videre. Det sværeste ved kogning af grønne bønner er nemlig at undgå at overkoge dem. I min optik er grønne bønner nemlig ikke meget værd, når de er blevet helt bløde. De skal gerne beholde en smule bid.
Flere opskrifter med grønne bønner
Er du glad for grønne bønner? Så prøv også at lave disse bønnefritter, hvor grønne bønner bliver forvandlet til sprøde fritter. Eller prøv min bønnesalat med feta, hvor bønnerne serveres med en genial kombi af feta og soltørrede tomater.