Vegetarisk tærte med porrer og soltørrede tomater
Opskrift på vegetarisk tærte til aftensmad
Vegetarisk tærte, er én af de hverdagsretter som jeg ofte spiser til aftensmad. Jeg synes det er så nemt lige at bikse sammen. Hvis du har nogle kedelige slatne grøntsager, som alligevel synger på sit sidste vers, kan de snildt kommes i tærten. Det er en god måde, at få brugt rester fra køleskabet.
Vegetarisk tærte
Ingredienser
Tærtedej
- 1 stk færdigkøbt tærtedej
Tærtefyld
- ½ stk broccoli
- 1 stk porre
Æggemasse
- 3 stk æg
- 150 g hytteost
- 1 spsk muskatnød*
- 2 kviste frisk timian
- 75 g soltørrede tomater*
- 100 g feta
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Tærtedej
- Følg opskriften på tærtebunden, i følge pakkens anvisning.
Tærtefyld
- Snit dine porrer i skiver. Broccolien laves til små buketter.
- Opvarm en stor pande med olie og steg porrer og broccoli ved middel varme i et par minutter, sammen med salt og peber.
Æggemasse
- Lav æggemassen ved at piske æg, hytteost, evt. mere salt og peber, samt muskatnød. Pil timiansbladene af stilken og rør med.
- Fordel fyldet af grøntsager og soltørrede tomater i den for bagte tærtebund.
- Hæld æggemassen henover og smuldr fetaosten henover.
- Bag tærten i ovnen i ca. 25 min.
Der er altid et hav af muligheder for fyldet. Med en frisk salat ved siden af, så er aftensmaden altså reddet. I dag blev det en vegetariske tærte, men du kan altid tilføje bacon, laks eller andet kød, hvis du vil. Elsker du tærter, så kan du tage et kig på mine andre tærte-opskrifter, fx en lækker laksetærte, spinattærte eller endnu en vegetarisk madtærte med broccoli og feta.
Opskrift på grov tærtebund
Jeg bruger altid den samme opskrift på tærtedej, da den er grov og derved mætter rigtig godt. På den måde tilføres retten også fuldkorn og fibre.
Hvis jeg skal lave en større tærte, så laver jeg dobbelt portion af bunden. Jeg kan nemlig også godt lide, at bunden ikke er helt papirtynd.