Stegt broccoli med soya og sesam
Broccoli er en fantastisk grøntsag både fordi den smager skønt og fordi den kan tilberede på mange forskellige måder og derved bruges i alle mulige slags retter. Én af mine yndlingsmåder at tilberede broccoli på er som i denne opskrift: Nemlig lynstegt broccoli med soja og sesam.
Stegt broccoli tager ingen tid at lave, og det er derfor en perfekt side dish, man lige kan trække ud af ærmet, hvis man mangler noget grønt tilbehør til middagen.
Stegt broccoli med sesam og soya
Selvom denne opskrift er lynhurtig at lave, så er det alligevel vigtigt at væbne sig med en smule kulinarisk tålmodighed, når man skal lave stegt broccoli med sesam og soja. Det er nemlig rigtig vigtigt at panden bliver ordentlig varm, inden du går i gang.
Det er et rigtig godt fif at lade panden blive helt varm, før du tilføjer olie. Panden skal faktisk helst blive rygende varm, før du tilsætter olie. Med lidt tålmodighed sikrer du at hele pandens overflade bliver varm og ikke kun inde i midten, og så vil broccolibuketterne blive stegt af ved samme temperatur over hele panden.
Opskrift på lynstegt broccoli
Når først du har en varm pande, kan du lave en fantastisk omgang lynstegt broccoli med soja og sesam. Broccolien skal først steges hårdt af i et par minutter, så de får lidt farve, hvorefter du tilsætter soya, eddike og honning til panden. Her skal du vende det sammen indtil det karamelliserer. Til sidst topper du med sesamfrø.
Broccoli stegt i soya er en skøn måde at servere broccoli på, fordi retten bliver så balanceret: Der er salt, syre og sødme i saucen og masser af crunch i broccolien. Har du ikke prøvet at lave retten før, anbefaler jeg at veje ingredienserne af, så du er sikker på en god balance mellem grundsmagene. Herefter kan du sagtens lave retten på slump, hvor du sørger for at smage til.
Stegt broccoli med soya og sesam
Ingredienser
- ½ stk broccoli
- 15 g smagsneutral olie
- 30 g soyasauce*
- 15 g æblecidereddike*
- 20 g akaciehonning
- 30 g sesam* (ristede)
Fremgangsmåde
- Skær broccoli i mindre buketter.
- Lad panden blive rygende varm. Tilsæt olie og steg broccolibuketter hårdt af i 1-2 minutter.
- Tilsæt soya, eddike og honning til panden og vend det godt sammen til det karamelliserer.
- Top med ristede sesamfrø.
Hvad kan man servere til stegt broccoli?
Broccoli stegt i soya er oplagt er servere som grønt tilbehør til en asiatisk ret. Det kan fx være som tilbehør til en nudelsalat, stegt tofu eller tempeh eller som et element i en poke bowl. Du kan også servere retten som side dish til hjemmelavet sushi.
Hvis du ikke har noget imod at fusionere et andet køkken med det asiatiske, kan du også sagtens servere stegt broccoli med sesam som tilbehør til fx helstegt kylling og ovnkartofler eller lignende.