Den perfekte pastasauce på 2 minutter!
Her kommer den bedste pastasauce, der redder dig på travle hverdage! Saucen er fuld af smag og passer perfekt til din (måske hjemmelavede) friske pasta eller til tørret pasta.
Jeg har længe gerne ville poste min opskrift på pastasauce, for jeg har testet den i et stykke tid, og nu synes jeg endelig, jeg har ramt en perfekt pastasauce.
Saucen er perfekt afbalanceret mellem det syrlige, søde og salte, og så er den lavet fra bunden med de bedste råvarer. Og selvom min opskrift på pastasauce skal laves fra bunden, så er den nem og hurtigt lavet. Det er altså hvad jeg kalder perfekt!
Nem pastasauce opskrift der redder dig på de travle dage!
Hvor kompliceret man end kan tænke, at en italiensk pastasovs er, så er denne simpel, nem og kan laves på UNDER 2 MINUTTER. Man skal sådan set bare putte alle ingredienserne i en blender og vupti, så er der hurtigt en rød pastasovs til enhver lejlighed og pastatype.
Ingredienser til den bedste pastasauce på under 2 minutter
Du skal bruge 8 ingredienser til en ægte italiensk pastasovs, hvoraf du nok har langt de fleste i køkkenskabet allerede:
- Flåede tomater: Eller hakkede tomater.
- Tomatpuré
- Sukker
- Hvidvinseddike: Eller en anden slags eddike, der ikke har en for gennemtrængende smag.
- Olivenolie
- Basilikum: Friske blade!
- Hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
Opskrift på frisk hjemmelavet pastasovs med dåsetomater, basilikum og hvidløg
Alle ingredienserne blendes blot, så din sauce til pasta skal helst tilberedes, når du laver selve pastaretten. Du kan godt spise den som den er, men tilberedning fremhæver smagene endnu mere.
Pastasauce på 2 minutter!
Ingredienser
- 1 dåser flåede tomater
- 5 g tomatpure* (1 tsk)
- 5 g sukker (1 tsk)
- 5 ml hvidvinseddike* (1 tsk)
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- ¼ bundt basilikum
- 1 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne i en blender og blend i ca. 30-45 sekunder.
- Smag til med salt og friskværnet peber.
- Prøv evt. at bruge pastasaucen til at lave denne lækre pastaret du kan se på billederne.
Tips til opskriften på en hurtig pastasauce
Hjemmelavet, rød pastasovs er genial, fordi du kan variere den præcis som du vil. Den her opskrift er hvad jeg synes den perfekte pastasauce er. Måske du synes den skal være sødere, mere syrlig eller krydres mere, så smag saucen til så den passer til dine smagsløg.
Du kan også sagtens tilføje flere krydderurter, som fx timian eller oregano. Eller du kan komme lidt friske tomater i, hvis du har.
Og det sidste, og måske bedste tip herfra: Brug din hjemmelavet pastasauce med spaghetti og lav en skøn pasta pomodoro.