Opskrifter med chorizo
Der findes mange lækre retter med chorizo, hvor chorizoen tilfører masser af konsistens og smag. I Spanien, som chorizoen stammer fra, er den ofte en fast del af morgenmaden eller en traditionel paella.
I Danmark bruger vi dog chorizopølsen på flere forskellige måder. Den kraftige smag som en chorizopølse er kendetegnet ved gør, at den både fungerer som kød og krydderi. Det er også derfor, du kan finde mange forskellige opskrifter med chorizo.
Skal der nem aftensmad på bordet, f.eks. på en travl hverdag, er chorizopølsen oplagt til brug i pastaretter, som one pot pasta, eller som topping på en hjemmelavet pizza. Men den lækre chorizopølse kan også bruges som knas på toppen af en god suppe, hvor pølsens konsistens matcher suppen perfekt.
Skal der kræses for gæsterne eller hygges lidt ekstra i weekenden, er chorizo selvfølgelig perfekt som del af en lækker tapas. Men du kan også bruge chorizo som en god og nem snack til drinks.
Om chorizopølse
Chorizopølsen stammer fra Spanien, hvor den er en fast del af det spanske køkken. Chorizo er normalt fremstillet af hakket svinekød med højt fedtindhold, grofthakket spæk samt hvidløg og krydderier (især røget paprika, der er med til at give chorizopølsen sin karakteristiske røde farve).
Du kan dog også finde varianter af den spanske chorizopølse, f.eks. den mexicanske chorizo, som ofte ikke har skind på ydersiden og skal steges eller koges.
Chorizopølsen er ca. 30-40 cm og modnes typisk i 2-3 måneder. Men du kan også købe mindre udgaver på under 20 cm, der f.eks. kun modnes i få uger.
Opbevaring af chorizo
Når du køber chorizopølser, bør du opbevare dem i en lukket pose i køleskabet. Her kan de sagtens holde sig gode i 12-14 dage. Opbevarer du en chorizo i fryseren, kan den sagtens have en holdbarhed på tre måneder og fortsat smage godt.
Jeg håber, du synes godt om mine opskrifter med chorizo. Men her på siden kan du også finde mange andre spændende retter og nemme opskrifter.