OBS! Jeg har brugt Ingrid Marie æbler, hvorfor farven bliver så smuk lyserød. Jeg har også afprøvet med almindelige madæbler og der bliver farven mere gullig-grøn, som æblets farve. TIP:
Skær æblerne (inkl. kærnehus og skræl) i grove stykker.
Kom æblerne i en gryde sammen med vand, kardemommekapsler, stjerneanis og kanel.
Lad det småkoge/simre ved middel varme under låg i ca. 20-25 minutter, afhægig af sorten æblersorten. Konsistensen skal blive som en æblemos.
Tag æblemosen op og kom dem igennem en si, så du har en glat æblemos. Tilbage har du skrog og krydderierne. De kasseres.
Kom den fine og glatte æblemos tilbage i gryden og lad det stå og simre i 1,5 - 2 timer med sukker, indtil mosen er kogt så meget ind at konsistensen er som smør.
Smag æblesmørret til med en smule citronsaft.
Hæld æblesmørret på skoldet glas og opbevar på køl.