Hjemmelavet ymerdrys, eller rugbrødsknas om man vil, smager så godt ovenpå ymer eller yoghurt. Det er så nemt at lave og du kan bruge dine rugbrødsrester.
TIP: Har du en svaghed for chokolade, kan du med fordel hakke omkring 50 g og tilsætte ymerdrys, men vent til den er helt afkølet - ellers vil det smelte.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 170°, varmluft.
Blend rugbrød, sukker, ristede hasselnødder og salt i en foodprocessor. Kør ingredienser sammen, fint eller groft - alt efter behov. Ønsker du et krydderi, skal du blende det med.
Fordel rugbrødsblandingen på en beklædt bageplade og bag det i den forvarmet ovn i ca. 17 minutter. Rør i blandingen undervejs, så det bliver sprødt.
Lad ymerdrysset afkøle fuldstændig inden det kommes på glas eller en lufttæt beholder.
Drys på valgfri yoghurt, ymer eller anden morgenmad - fx chiagrød.