Fyldt græskar opskrift
Udskriv
5 fra 2 stemmer

FYLDT BUTTERNUT GRÆSKAR

Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t 15 min
Samlet tid1 t 25 min
Ret: Aftensmad, Vegetarisk
Antal: 4 Personer

Ingredienser

  • 2 stk økologisk butternut græskar
  • olie til pensling

Fyld

  • 2 dl quinoa, evt. hvide
  • 2 håndfulde grønkål, hakket
  • 1 dl feta
  • 1/2 stk granatæble, kernerne
  • 1 stk æble
  • 2 stk forårsløg
  • 1 dl cashewnødder

Tahindressing

  • 60 g tahin
  • 1/2 dl vand
  • 1 spsk olivenolie*
  • 1 spsk honning
  • 2 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 stk citron, saften
  • 12 stk grønne falafler (kan undlades)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rengør græskarret og del over på midten. 
  • Skrab kernerne ud med en ske. 
  • Stil de halve græskar på en bageplade og pensl dem med lidt olie indeni.
  • Krydr med salt og peber. Bag græskarret i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 1 time – bagetiden afhænger af størrelsen, så tjek undervejs, men det er færdigt, når kødet er helt blødt, stik evt. med gaffel. 
  • Skrab ca. 3 spiseskeer ud af kødet i græskarene ud. Gem evt. resten fx græskarvafler eller salater. 
  • Rist cashewnødderne på en tør varm pande, til de får en gylden overflade.
  • Kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den køle lidt af.
  • Lav salaten klar. 
  • Snit forårsløg fint. 
  • Skær æblet i tern. 
  • Fjern skallen fra de små granatæblekerner.
  •  Bland kålen med quinoa, løg, æble, granatæble og feta.

Tahindressing

  • Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft. 
  • Pres hvidløgene ned i og rør det sammen, til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet.
  • Smag dressingen til med salt og peber.
  • Vend dressingen med grønkålssalaten og fordel den i de udhuldede græskar. 
  • Top med ristede cashewnødder og falafler. 
  • Velbekomme. 

Noter

TIP: Bruger du et økologisk græskar, så kan du sagtens spise skallen.