En nem og hurtig opskrift på grønkålspesto, som er god til alt fra pasta, brød og tapas. Du skal blot blende alle ingredienser sammen, og så har du en skøn pesto med grønkål!
Holdbarhed: Kan holde sig på køl som minimum i 3-4 dage. Vigtigt du afskolder glas inden du hælder pestoen heri.
Fremgangsmåde
Grønkålspesto
Pluk grønkålen fra stilken og kom det i en skål. Hæld kogende vand over og lad det stå i 30 sekunder. Hæld vandet fra og kom koldt vand over kålet til det er kølet af.
Vrid kålen for vand og kom det i en god blender.
Kom hvidløg, persille, basilikum, pinjekerner, parmesan og olivenolie ved.
Blend det hele i ca. 30-45 sekunder.
Smag til med eddike salt og peber.
Pasta med grønkålspesto
Kog pastaen i letsaltet vand i ca. 1 minut. Sigt vand fra, på nær ca. 1 dl af kogevandet og kom 3-4 af pestoen i gryden. Lad det hele koge sammen i ca. 1 minut.
Smag til med citronsaft, salt og peber og servér med revet parmesanost.