En original Pizza Margherita består af en sprød pizzabund med tomatsauce og frisk mozzerellaost, toppet med frisk basilikum. Her får du min bedste pizzabund og hjemmelavede tomatsauce.
5 fra 1 stemme
Servings: 2pizzaer
Forberedelse1 timet15 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt1 timet30 minuttermin
Ingredients
Pizzadej
195mlvand(ca. 22 grader)
6ggær
300ghvedemel(helst Tipo 00, men denne mel* er helt vildt god!)
TIP: Smager også dejligt kold, og er perfekt til madpakken.
Fremgangsmåde
Bund
Følg opskriften på pizzadejen, som giver i alt to pizzabunde. Hvis du klikker på linket her kommer du direkte til opskriften, hvor du kan læse alle mine gode tips også. Du kan også lave den koldgævet.
Afbagning
OBS! Det er meget forskelligt hvordan jeg bager mine pizzaer - her har jeg bagt min Pizza Margherita i min pizzaovn. Nogle gange bager jeg den i min almindelige ovn med et bagestål. Brug den afbagningsmetode som du foretrækker 🍕
Drys mel på bordet og form to pizzabunden, så tynde som muligt. Brug hænderne til dette, og ikke en kagerulle.
Smør bundene med pizzasauce og fordel mozzarellaen ovenpå, i små stykker. Dryp en lille smule olivenolie samt flagesalt på.
Ovn: Bag pizzaerne i ca. 5-7 minutter ved 250 grader, indtil bunden er sprød. Vil du have dine pizzaer ekstra sprøde, kan du med fordel bruge et bagestål, pizzasten eller en varm bageplade. Ha' et øje på afbagningen, da ovne er forskellige. Tip: Kan du skrue mere op for din ovn, er det også at foretrække. Hold dog igen øje. Pizzaovn: Hvis du bruger du pizzaovn, kender du din pizzaovn bedst.
Top med frisk basilikum, når pizzaen er færdig. Evt. også lidt mere olivenolie.