Pappardelle med svamperagout er nemt at lave, smager vidunderligt og så er det en ret uden kød. Du savner slet ikke kødet her. Brug de svampe du foretrækker og top med rigeligt revet parmesanost.
Fond: Jeg laver oftes disse retter, hvis jeg har en rest fond tilbage som vi selv har lavet på et kyllingeskrog. Men hvis man ikke har dette, kan du købe en færdiglavede fond. Jeg bruger selv denne, som ikke er fra koncentrat. Det er nemlig vigtigt at du ikke bruger det, fordi så vil du få et uspiseligt måltid der bare smager af salt.
Pasta: Jeg har fundet frisk Pappardelle i Føtex og Meny. Bruger du tørret pasta skal du beregne ca. 100 g pr. person.
Blandede svampe: fx kantarel, Karl Johan, sort trompet, portobello, champignon, pigsvamp
Fremgangsmåde
Rens svampene grundigt og skær dem i grove chunks.
Snit løg, hvidløg, rosmarin og timian fint.
Tag en stor gryde og sæt dem på højeste blus.
Når gryden er rygende varm tilsættes olivenolie og smør og lige derefter kommes svampene på. Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg og urter efter ca. 1 min. Lad det hele stege i yderligere 1 min.
Tilsæt nu rødvinen og lad det koge med i ca. 30 sekunder. Kom fonden på og lad det hele småsimre i ca. 45 minutter. Tilsæt evt lidt vand hvis det bliver for reduceret. Smag til med salt og peber.
Lav hjemmelavet pastadej, rul dejen ud som vist i min pastavideo til lange pastaplader. Disse plader skal skæres i lange bånd på ca. 3-4 cm i bredden.MEN! Du kan også købe frisk Pappardelle i supermarkedet, hvis tiden er knap eller du bare ikke gider i dag.
Kog pastaen med en lille håndfuld salt, og lidt mindre end normalt. Kom den i gryden med svampene sammen med lidt af kogevandet og lad det koge sammen i 1-2 minutter.