Kom mel, koldt smør (skåret i tern) samt salt i en foodprocessor, og blend til massen har en ”savsmuldslignende” konsistens.
Tilsæt vand og blend videre til massen samler sig – det er vigtigt at massen kun lige samler sig!
Læg dejen i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 45 minutter.
Rul tærtedejen tyndt ud, på et let meldrysset bord. Rul til en diameter på 25 cm, eller så det passer med din tærteforms mål.
Kom dejen i formen, og skær kanterne til, så tærten bliver pæn. OBS! Smid ikke den overskydende dej ud, men gem den på frost til næste gang du skal bage en tærte eller brug den til en tærte uden æg.
Forbag bunden i ca. 15-20 minutter. på 160° varmluft, inden fyld kommes i.
Kogning af artiskokker
Bring en 4 L gryde over med vand i kog. Kom saften fra en halv citron i vandet. Den anden halvdel skal bruges om lidt.
Rengør imens artiskokkerne ved at fjerne de yderste hårde blade. Gem stokken, den kan du også skrælle og koge. Du skræller dem med en tyndskræller til du kommer ind til det hvide i stokken. Gnid også dem med citron.
Skær artiskokker i kvarte og gnid fladerne med citronsaft, så de ikke bruner. Kom dem i citronvandet.
Tilsæt et pillet fed hvidløg, hvidvin, olivenolie og salt til gryden.
Kog artiskokkerne, tildækket, i ca. 20 minutter, til de møre. Sæt dem derefter til side, så de kan afkøle. Forbered imens fyldet.
Fyld
Tænd ovnen på 220°, varmluft.
Pisk æg, ricotta, sødmælk, finthakket timian samt salt og friskkværnet peber sammen.
Rul din tærtebund ud på et meldrysset på og kom den i en tærteform (ca. 24-25 cm).
Kom æggeblandingen i og top med artiskokhjertnerne.
Bag tærten i 10 minutter, og skru derefter ned på 180°. Bag tærten yderligere 25 minutter, til massen har sat sig.