Hak løg fint, pres hvidløg og hak soltørrede tomater groft.
Kom tomatsauce over i en gryde og lad den stå og småsimre i 5-10 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Bland oksekød, hakket rødløg, presset hvidløg, soltørrede tomater, krydderier og olivenolie sammen til en ensartet fars. Form farsen med en ske eller dine hænder 10-12 kødboller.
Steg kødbollerne på en varm pande i lidt olivenolie, til de har fået en stegeskorpe, ca. 2-3 minutter på hver side. De skal ikke være gennemstegte. Kom kødbollerne ned i tomatsaucen.
Kog den friske pasta, men ét minut mindre end pakkens anvisning. Gem 1,5 dl af kogevandet. Tilsæt vandet og pastaen til tomatsaucen og vend det hele godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Lad kødbollerne i tomatsaucen simre i 5 minutter, eller til kødbollerne er færdige.