Denne agurkesalat er klar på 40 minutter, og du kan herefter bruge den som tilbehør. Den kan også stilles i køleskabet lidt længere, og trække smag til du skal bruge dem.
Tip 1: Hvis du ønsker at spare tid, kan du springe dette trin over og sylte agurkerskiverne direkte. Det er vigtigt at bemærke, at hvis du vælger ikke at salte agurkerne før syltning, skal du justere mængden af salt i din syltelage derefter. Tip 2: Hvis du planlægger at lave din agurkesalat i forvejen, anbefaler jeg at du sterilisere opbevaringsglasset (sylteglasset). Det gør du ved at skolde glas + låg med kogende vand. Lad glasset lufttørre på et rent viskestykke.
Fremgangsmåde
Skær agurkerne i helt tynde skiver med en kniv eller mandolin.
Kom agurkeskiverne i en skål, kom fint salt på og lad dem trække i 20 minutter, til de har afgivet en del væske. Skyld herefter salt af, ad et par omgange, og klem væden ud af agurken.Læs mit tip (1) for endnu hurtigere syltede agurker*
Kom eddike, vand, sukker og peberkorn i et glas med låg. Ryst glasset godt så sukker bliver opløst. Smag til og tilsæt eventuelt lidt mere sukker, salt, peber eller andre krydderier for at ramme dine smagsløg. Eksempelvis krondild, laurbærblade eller stjerneanis.
Kom agurkerne i glasset med lagen, og lad agurkeslaten stå og trække på køkkenbordet, minimum 15 minutter, gerne længere for smagens skyld. Læs mit tip (2) hvis du ønsker længere opbevaring*