Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Semlor
Her får du en dejlig nem opskrift på semlor - den svenske fastelavnsbollen. Hjemmelavet semlor er meget nemme at lave, og nemmere end de danske.
5
fra
4
stemmer
Antal:
10
Stk
Forberedelse
15
minutter
min
Tilberedelse
20
minutter
min
I alt
35
minutter
min
Ingredienser
Boller
250
ml
sødmælk
20
g
gær
75
g
smør
80
g
sukker
1
tsk
stødt kardemomme*
0,5
tsk
fint salt
425
g
hvedemel
1
stk
æg
Mandelcreme
50
g
mandler
100
g
marcipan
20
g
flormelis
75
ml
sødmælk
Flødeskum
400
ml
fløde
10
g
flormelis
Pynt
10
g
flormelis
Fremgangsmåde
Boller
OBS! Jeg bruger en røremaskine.
Opvarm mælk og smør i en lille gryde, til det er lillefingervarmt. Kom det over i en røreskål.
Rør gæren heri, til det er opløst. Tilsæt sukker, kardemomme, salt og hvedemel. Ælt dejen, til den er samlet og slipper skålens kanter.
Lad dejen hæve i ca. 45 minutter med et klæde over - et lunt sted.
Form derefter 12 boller og lad dem efterhæve i 45 minutter på en bageplade beklædt med bagepapir - stadig et lunt sted.
Pensl dem derefter med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, varmluft, i ca. 12-15 minutter.
Lad derefter bollerne køle helt af på en rist. Når de er kølet helt af, skæres toppen af bollen. Gem denne.
Udhul bollerne en smule, så der er plads til en spiseske madelcreme. Gem gerne krummerne og kom dem i mandelcremen.
Mandelcreme
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Kom mandlerne på en bageplade og rist dem gyldne i ovnen i 5 minutter. Lad herefter køle af.
Riv marcipan godt og blend det med de afkølede mandler, flormelis og mælk til en mandelcreme.
Kom 1 spsk mandelcreme i hver udhulet bolle.
Flødeskum
Pisk fløde og flormelis til en lækker flødeskum. Kom den i en sprøjtepose og sprøjt det oven på mandelcremen.
Sæt låget på og sigt lidt flormelis over bollerne.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk