Svampede hindbærmuffins som du kan lave med friske eller frosne hindbær. Opskriften er super nem at gå til, og du får de bedste muffins med hindbær og hvid chokolade.
*Fronse bær: Bruger du frosne hindbær, så kom dem direkte i dejen, som hvis de var friske. TIP: Denne opskrift er en god base-dej, og derfor kan du erstatte hindbær med fx ribs, solbær, brombær, blåbær eller lign.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°, varmluft.
Smelt smør i en lille gryde, og lad det afkøle en smule.
Pisk æg og sukker i en skål til en luftig æggesnaps med en elpisker. Vend det lettere afkølede smør samt mælk i blandingen.
Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i æggesnapsen. Hak hvid chokolade i grove stykker, og tilsæt det til dejen. Tilsæt også hindbær*, og rør det hele forsigtigt sammen med en dejskraber. Pas på hindbærrene ikke moses for meget.
Hæld dejen i 12 smurte muffinsforme, og drys med lidt sukker. Kom evt. lidt ekstra hindbær på toppen.
Drys også med lidt sukker på toppen og bag dem i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. De bliver lettere sprøde på toppen, når de er afkølet, grundet sukker.