Tag halvdelen af græskarternene og vend dem med 2 spsk. olivenolie samt halvdelen af det hakkede rosmarin og salvie. Kom det på en bageplade og bag det i ovnen i ca. 20 minutter.
Tag den resterende halvdel af græskarternene og kog dem i letsaltet vand, indtil det er mørt - tager ca. 20 minutter. Blend det med 2 spsk olivenolie til du har en glat græskarpuré, smag til med saften fra ½ citron samt salt og peber.
Græskarrisotto
Hak løg fint.
Sæt en mellemstor gryde på medium blus. Kom lidt olivenolie i gryden og steg løg, rosmarin, salvie og risottoris af i ca. 1 minut.
Kom eddike på og lad det koge væk.
Tilsæt nu hvidvin og lad det reducere med ⅓ del.
Kom fonden på lidt ad gangen, under omrøring. Fortsæt dette i ca. 15 minutter, hvor risene langsomt absorbere væsken. Kom nu græskarpurén i og lad det koge ind til en cremet konsistens.
Smag til med salt, peber samt parmesan. Lige inden servering vendes de bagte græskar i. Gem evt. lidt til at pynte af med.
Servér med ekstra parmesan og lidt friske krydderurter, fx estragon.