Skær halvdelen af græskarret i mindre tern, kog det dem i letsaltet vand, indtil det er mørt - tager ca. 20 minutter. Blend det med smør og blot lidt af vandet til du har en glat græskarpuré, smag til med saften fra ½ citron samt salt og peber.
Skær den anden halvdel af græskarret i bittesmå tern og sæt dem til side.
Græskarrisotto
Hak løg og timian fint.
Sæt en mellemstor gryde på medium blus. Kom lidt olivenolie i gryden og steg løg, timian og risottoris af i ca. 1 minut.
Tilsæt hvidvin og lad det reducere med ⅓ del, så alkohol fordamper.
Kom fonden på lidt ad gangen, under omrøring. Fortsæt dette i ca. 15 minutter, hvor risene langsomt absorbere væsken. Tilsæt de små græskartern når du er halvvejs.
Lige inden servering vendes græskarpurén samt parmesan i.
Servér med ekstra parmesan og lidt friske krydderurter, fx timian eller estragon.