Hjemmelavet bearnaise sauce der er idiotsikker. Få den bedste opskrift her på bearnaisesauce og tip til hvordan du redder en skilt bearnaise under opskriften.
En bearnaise kan aldrig blive mere end "lun", da den ellers vil skille eller blive til røræg. Derfor skal man altid lave en bearnaise, som det allersidste lige inden servering.
Du kan med fordel halverer portionen, hvis I kun er to. Men hellere for meget end for lidt, og når det kommer til bearnaise er der sjældent nok.
Du kan også sagtens spise den kold næste dag i en sandwich, toast, panini eller lign.
Fremgangsmåde
Kom dit smør i en gryde og lad det langsomt smelte, til vallen (det hvide) falder til bunden og det klarede smør ligger i toppen. Temperaturen på smørret skal være så man kan stikke en finger i uden at brænde sig.
Læg en fugtig klud, der kan tåle varme ved siden af dit komfur.
Tag en gryde og kom dine æggeblommer og bearnaiseessens i. Kom ligeledes 2 spsk vand i. Skru blusset op på medium varme, og pisk stille og roligt massen sammen. det er vigtigt at man røre konstant i blommerne. Massen vil langsomt begynde at tykne og blive mere cremet. Når massen har opnået den rette konsistens efter 4-5 minutter, tages gryden af blusset og stilles på den fugtige klud.
Kom nu det klarede smør i en tynd stråle ned i æggeblommerne mens du pisker kraftigt. Vær forsigtig med smørret og sørg for at piske massen godt sammen før der kommer mere smør i.
Vallen som ligger i bunden af gryden må ikke komme med.
Når alt det klarede smør er pisket i, eller bearnaisen har en konsistens som man ønsker, krydres med salt og peber og evt. lidt mere bearnaiseessens.
Lige inden servering røres den friskhakkede estragon i.