Varm en gryde op, tilsæt olie og svist hvidløg og løg i 5-10 minutter ved lav varme, til de er klare og bløde.
Tilsæt risottoris samt timian. Skru op for varmen, tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe i fem minutter.
Rør grøntsagsfond med de blendede tomater.
Hak de soltørrede tomater i mindre stykker.
Tilsæt tomatfonden lidt ad gangen, under omrøring. Når risene begynder at absorbere væsken, tilsættes lidt mere. Sådan forsætter du. Det tager ca. 25 minutter. Men test risene af, så de hverken bliver for ukogte eller overkogte.
Når risene er ved at være møre, tilsættes hakkede soltørrede tomater, friske cherrytomater samt halvdelen af parmesan. Rør risottoen godt rundt, læg låg på og lad risottoen sætte sig i et par minutter, er den for klæg kan du spæde op med mere vand til en cremet konsistens.
Smag til med salt og friskkværnet peber samt citron. Tilsæt den resterende mængde parmesan lige inden servering.
Anret i skåle og servér med en kugle burrata eller mozzarella til eller bryd den i stykker og anret ovenpå. Parmesanost er også dejligt.