Har du ikke ristet hasselnødderne endnu, så gør det kort på en tør pande. Hak dem groft, når de er afkølet.
Vend æggesnapsen med revet kardemomme, kartofler, hasselnødder, æblemos, hvedemel samt skal fra en citron. Rør ikke for meget i dejen, men bare lige så den er ensartet.
Æggehvider piskes stive og vendes forsigtigt i dejen.
Smør en springform med smør og drys med sukker i bunden af formen samt op ad siderne - det gør, at dejen ikke sidder fast på formen. Hæld dejen i formen og bag den i en forvarmet ovn ved 180° varmluft i ca. 50-60 min., til kagen er gennembagt. Tjek evt. med en gaffel.
Lad kagen afkøle fuldstændig, inden du smøre med mascarponecreme.
Mascarponecreme
Rør mascarpone med flormelis og 2 spsk marmelade.
Smør cremen på den afkølede kage og pynt af med havtornmarmelade ovenpå cremen, rundt i kanten.