Skyld asparges og knæk bunde af, hvor aspargesen har dens naturlige knæk.
Varm en pande op med olie eller smør – gerne en grillpande. Steg asparges ved høj varme i 4-5 minutter, til de har taget farve. De skal stadig have lidt bid. Drys med lidt salt, peber og citronsaft.
Varm en anden pande op og rist hampefrø i 5 minutter på en tør pande, til de har taget farve. Smag evt. på dem undervejs – de får en dejlig ’nøddesmag’.
Pocheret æg
Bring en lille gryde til lige under kogepunktet. Tilsæt 1 tsk salt og 1 tsk vineddike.
Bring vandet i bevægelse i samme retning, med et piskeris. Slå æggene ud i vandet og lad det simre i 2-3 min (vandet må ikke koge).
Tag æg op og lad dem dryppe af på papir.
Anret grillede asparges i bunden af et fad. Top med pocheret æg og ristede hampefrø.