Tilbage
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Tarte tatin med æble
Kagen her med karamelliserede æbler er lavet med inspiration fra tærten "Tarte Tatin". Når kagen bages karamelliserer æblerne på toppen. Perfekt med vaniljeis eller creme fraiche til.
4.75
fra
4
stemmer
Antal:
4
personer
Forberedelse
15
min
Tilberedelse
30
min
I alt
45
min
Ingredienser
Kagen
150
g
marcipan
50
g
sukker*
100
g
smør
2
stk
æg
50
g
hvedemel
25
g
fuldkorns speltmel
2
stk
æbler
Karamel
70
g
sukker*
15
g
vand
Fremgangsmåde
Kagen
Riv maricpanen groft. Æltes marcipanen sammen med sukker og blødt smør.
Pisk æggene i ét ad gangen.
Tilsæt mel og ælt det godt sammen. Lad dejen hvile i 30 minutter, på køl.
Fjern skrællen på æblerner og skær dem i skiver. Pil de små kerne ud efterfølgende.
Karamel
Smelt sukker og vand langsomt i en gryde til en karamellignende konsistens. Hold karamellen varm, ved svag varme, indtil du skal bruge den om lidt.
Tag dejen ud af køleskabet og tryk den i en rund form, beklædt med bagepapir (ca 21 cm i diameter).
Læg skiver af æbler på, rundt i en cirkel hvor du starter udefra og ind.
Top med karamellen og bag kagen i 25 minutter ved 180°.
Servér med creme fraiche eller is til.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottes