Her får du opskriften på lammeskank i ovn med hvidløg og rosmarin samt rodfrugter. En lækker steg, der giver mørt og saftigt kød. Og en guide af tilberedning.
4,11 fra 19 stemmer
Antal: 4Personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse2 timert
I alt2 timert10 minuttermin
Ingredienser
2stkgulerødder
4stkjordskokker
2stkrødløg
4fedhvidløg
1stkcitron
2stklammeskank(á ca. 1-1,5 kg stykket)
4tskflagesalt
2kvisterosmarin
5dlrødvin
Sauce
30gsmør
Fremgangsmåde
Skær dine gulerødder, jordskokker, rødløg, hvidløg og citron i store stykker. Læg dem i et ildfast fad.
Giv dine lammeskanker et par snit, og masser salt på overfladerne. Læg dem ovenpå dine grøntsager. Læg rosmarin ved.
Hæld rødvinen ved og stil i ovnen på 150° i 1,5-2 timer.
Sauce
Sigt saftens fra lammeskanken fra, når de er færdige. Reducer i saften i ca. 2 minutter i en gryde.