Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Gulerodsbrud
Luftige og nemme gulerodsbrud med solsikkekerner er perfekte til morgenmad eller mellemmåltid. Super nemme at lave og smager vidunderligt.
5
fra
4
stemmer
Antal:
10
Brud
Forberedelse
5
minutter
min
Tilberedelse
12
minutter
min
Hævetid
1
time
t
45
minutter
min
I alt
17
minutter
min
Ingredienser
20
g
gær
250
ml
vand
20
g
rørsukker*
2
tsk
flagesalt
450
g
hvedemel
50
g
grahamsmel
40
g
smør
1
stk
æg
80
g
solsikkekerner*
2
stk
gulerødder
Køkkenudstyr
Røremaskine*
Dejsnitter*
Fremgangsmåde
OBS!
Jeg bruger en røremaskine.
Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt sukker samt salt.
Tilsæt først hvedemel og dernæst fuldkornsmel. Ælt det hele sammen til dejen er lind og slipper kanterne. Tilsæt blødt smør og ælt det ind i dejen.
Lad dejen hæve tildækket, et lunt sted, i 1 time.
Riv gulerødderne groft.
Slå dejen ud og ælt den sammen.
Lav en fordybning i dejen.
Tilsæt revet gulerod.
Tilsæt solsikkekerner.
Slå et æg ud over.
Fold dejen ind over hinanden og brug en dejspatel eller kniv til at hakke mange små stykker - sørg for at det hele hakkes godt sammen, uden det æltes.
Det skal blive til stykker/brud.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Del forsigtigt den hakkede dej i 10-12 stykker og kom dem over på bagepladen med hænderne.
Lad dem efterhæve i 45 minutter med et viskestykker over sig.
Tænd ovnen på 200° varmluft og bag gulerodsbrudene i 12-15 minutter til de lettere gyldne og gennembagte.
Lad dem afkøle på en bagerist.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk