Gammeldags klassiske frikadeller a la min mormor. Opskriften har gået i generationer og er verdens bedste frikadeller! Laves med fars, æg, løg og hvedemel og steges på panden.
5 fra 3 stemmer
Servings: 8Frikadeller
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt35 minuttermin
Ingredients
400ghakket svinekød
1stkæg
25ghvedemel
0,5stk løg
100mlmælk
salt og friskkværnet peber
30gsmør(til stegning)
Noter
TIP: Tilføj krydderurter som fx friskhakket timian for at modernisere opskriften lidt.
Fremgangsmåde
Hak løg fint eller riv det hvis du foretrækker.
Rør løg sammen med fars, æg, mel og mælk. Krydr med salt og peber og rør ingredienserne sammen til du har en samlet fars. Lad farsen hvile i 15 minutter.
Varm en pande op og tilsæt smør, lad det bruse op.
Form 8-10 frikadeller med en spiseske i din håndflade og steg dem gyldne på alle sider, til de er gennemstegte og har en fin stegeskorpe.