Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Falafelsalat
Opskrift på en lækker måltidssalat med falafel og yoghurtdressing. En smagsfuld og sund salat, som du kan spise til aftensmad eller frokost.
Ingen bedømmelser endnu
Servings:
2
Personer
Forberedelse
10
minutter
min
Tilberedelse
20
minutter
min
I alt
30
minutter
min
Ingredients
Salat
10
stk
falafler
(du kan lave dem selv efter min opskrift, eller købe dem færdiglavede, fx fra Urtekram, kan findes på frost i de fleste supermarkeder)
100
g
couscous
20
g
olivenolie*
¼
stk
agurk
½
stk
granatæble
125
g
salatmix
½
stk
avocado
Dressing
150
g
græsk yogurt
½
stk
citron
(saft og skal)
½
tsk
stødt spidskommen*
1
lille fed
hvidløg
1
spsk
bredbladet persille
(finhakket)
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Salat
Varm falafler efter pakkens anvisning.
Kog vand, og hæld det over couscousen i en skål. Følg mængdeforholdet på pakken for den korrekte vandmængde.
Dæk skålen til, og lad couscousen trække i 5-10 minutter, eller indtil vandet er absorberet.
Vend couscousen med olivenolie. Rør det godt rundt, så olien fordeler sig og couscousen ikke klumper.
Skær agurken i små tern, og fjern kernerne fra granatæblet.
Skyl salatmixen og tør den grundigt.
Halvér avocadoen, fjern stenen og skær den ene halvdel i skiver.
Fordel salatmixen på et stort fad eller i en skål. Fordel couscousen ovenpå salatmixen, og vend det forsigtigt sammen, så salaten ikke klasker.
Tilsæt agurk, granatæblekerner og avocado.
Læg falaflerne øverst i salaten.
Dressing
Bland græsk yoghurt, citronsaft og -skal, spidskommen, og finthakket hvidløg i en skål.
Tilsæt finthakket persille og smag dressingen til med salt og friskkværnet peber.
Hæld dressingen over falafelsalaten lige inden servering, eller server den ved siden af, så man selv kan dosere.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk